Καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες

Με τρομερή ενέργεια από τον Τζέιμς Γκιστ, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 88-57 τον Ίκαρο Καλλιθέας και την Παρασκευή σφραγίζει την είσοδο στα ημιτελικά. Θετικό το ντεμπούτο του Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν...
O Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ίκαρο Καλλιθέας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 88-57, κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική
σειρά.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ήταν τεράστια, με τους «πράσινους» να έχουν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και τον Αργύρη Πεδουλάκη να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα.

Ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, αλλά και του αγώνα, ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έδωσε μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι με 17 πόντους. Από κοντά και ο Στεφάν Λάσμε που επέστρεψε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του, χαρίζοντας εντυπωσιακές φάσεις στις δύο ρακέτες.

Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Ρίτσαρντ Τόμας Γκουίν, ο οποίος επιβεβαίωσε το καλό σουτ του, έδειξε διάθεση, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μόλις προσαρμοστεί θα μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο τους «πράσινους». Ο Ραμέλ Κάρι ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές του για ένα ακόμα παιχνίδι, ενώ και οι Ρόκο Λένι Ούκιτς και Βασίλης Ξανθόπουλος πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 24/5, θα ακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, αυτή τη φορά στην Καλλιθέα, όπου το Τριφύλλι θα πάει για το 2-0, περιμένοντας να δει ποιος εκ των Πανιωνίου και Άρη θα τον ακολουθήσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

H εικόνα του ματς:

Με τους Ξανθόπουλο, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε ξεκίνησε το ματς το Τριφύλλι. Με τζαμπ σουτ του Λάσμε από τη γραμμή των βολών, και τρίποντα από τους Ματσιούλις και Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ με 8-2. Ο Γιαννακίδης απάντησε για τους φιλοξενούμενους με τον ίδιο τρόπο, αλλά στην επίθεση του Παναθηναϊκού και μετά από μακρινή ασσίστ του αρχηγού, ο Λάσμε κάρφωσε για το 10-5. Ο Γκιστ με νέο κάρφωμα και βολή σε κερδισμένο φάουλ διαμόρφωσε το 13-5. Ο Διαμαντίδης με νέο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +11. Ο Κάρι που πέρασε στη θέση του Ξανθόπουλου, σκόραρε για τους «πράσινους» με ωραίο σουτ, αλλά ο Γιαννακίδης με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 18-10. Το παρκέ πάτησε για πρώτη φορά ο Γκουίν, που με μακρινό σουτ σκόραρε για το 20-10. O Γιαννακίδης για τον Ίκαρο συνέχιζε να είναι διαρκής απειλή, σημειώνοντας δύο νέα τρίποντα για το 22-16. Το παιχνίδι ισορρόπησε για τις δύο ομάδες, αλλά ο Γκουίν, ξανά, λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου ευστόχησε σε τρίποντο για το 29-18.

Ρεσιτάλ τριπόντου

Νευρικά ξεκίνησε το β΄δεκάλεπτο και για τις δύο ομάδες, με πολλές άστοχες προσπάθειες. Ο Στραντ με σουτ τριών πόντων μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 29-21, ωστόσο με καλάθια από τον Ούκιτς και τον Λάσμε, το Τριφύλλι έκανε το 35-21. Από το σημείο εκείνο ακολούθησε ένα ρεσιτάλ σουτ τριών πόντων, με τον Γκιστ να ευστοχεί σε δύο σερί, τον Διαμαντίδη να συνεχίζει τα μεγάλα σουτ και τους Βρκιτς, Γκίμπσον και Γιαννακίδη να σημειώνουν και για τους φιλοξενούμενους από ένα, για το 46-34. Ο Σχορτσιανίτης από το λόου ποστ έκανε το 48-34, ενώ τόσο ο Γκιστ, όσο και ο Σύμτσακ ευστόχησαν σε 1/2 βολές, με το ημίχρονο να λήγει με 49-36.

Άνοιγμα ρυθμού και σπουδαίοι Λάσμε και Γκιστ

Ο Ούκιτς άνοιξε την γ΄περίοδο με σουτ τριών πόντων, με τις δύο ομάδες να μη φτάνουν εύκολα στο καλάθι. Ο Αλαμπί κάρφωσε εντυπωσιακά για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ούκιτς ήταν «ζεστός» και με νέο τρίποντο έκανε το 55-38. Ο Γιαννακίδης συνέχισε την καλή του εμφάνιση, πετυχαίνοντας νέο καλάθι, ενώ και ο Αλαμπί με έμμεσο τρίποντο μείωσε σε 55-43. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνά τους και άρχισαν να ελέγχουν τα ριμπάουντ. Ο Λάσμε με ωραία προσπάθεια και ο Γκιστ που παίζοντας στην άμυνα όβερ-πλέι ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό και κάρφωσε εντυπωσιακά, ανέβασαν τη διαφορά στο 59-43. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας έβγαλε τον Ματσιούλις στη γωνία, που με νέο τρίποντο έκανε το 62-43, και ο πολύ καλός Γκιστ με δικό του σουτ τριών πόντων ανέβασε το σκορ στο 65-45.

Συντήρηση δυνάμεων και νέοι στο παρκέ

Μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Σχορτσιανίτη, ο Κάρι ευστόχησε ελεύθερος σε σουτ τριών πόντων, ενώ για τους φιλοξενούμενους απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Γκίμπσον για το 70-50. Μετά από ωραίο διάβασμα της φάσης, ο Γκιστ σκόραρε από κοντά, ενώ στην άμυνα φιλοδώρησε με τάπα τον αντίπαλό του. Ο Κάρι έτρεξε στην επίθεση, ευστοχώντας σε σουτ από μέση απόσταση, όπως και ο Ξανθόπουλος, που, πατώντας τη γραμμή, έκανε το 76-50. Ο Γιαννόπουλος που πέρασε στο παρκέ, σημείωσε τους πρώτους του πόντους στον αγώνα και ο Ξανθόπουλος έκλεψε πανέξυπνα τη μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κάρι να διεισδύσει για το 81-50. Ο Βρκιτς με καλή προσπάθεια μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Γκουίν με τρίποντο σημείωσε το 84-52, ενώ ξανά ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ στον αιφνιδιασμό ανέβασε τη διαφορά στο +34. Ο Μπράμος με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 88-55, με τον αγώνα να λήγει με 88-57, μετά από κάρφωμα του Βρκιτς.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11, Ματσιούλις 8, Ούκιτς 8, Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 17, Γκουίν 12, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ 3, Μακνάιτ, Βρκιτς 7, Καρακωνσταντάκης, Φαγέ 5, Γκίμπσον 8, Γιαννακίδης 17, Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Άλαμπι 9, Θεολογίτης
Keywords
Τυχαία Θέματα