Κοιμίζουν τον κόσμο με ψέματα και ανακρίβειες

Μισές αλήθειες, ανακρίβειες και ψέματα με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, όσο το τελειωτικό χτύπημα στον Παναθηναϊκό πλησιάζει...
Τα δύο (από τα τρία) αδελφάκια χτυπούν, για άλλη μία φορά ταυτόχρονα, και ανακαλύπτουν τους λόγους που δεν θα πειράξει κανείς τη Λεωφόρο, παρουσιάζοντας, ως συνήθως, τη μισή αλήθεια ή ακόμα και παραποιώντας την. Το GreenZone απαντάει, φωτίζοντας και την άλλη μισή, η οποία έχει καλά κρυφτεί κάτω από το χαλί.

«Δεν θα πειράξει κανείς τη Λεωφόρο», γράφει με περίσσια σιγουριά η φυλλάδα του Κώστα Γκόντζου Derby
News.

Το αδελφάκι της, η ΓΑΤΑ, νιαουρίζει «όλη την αλήθεια για τον Βοτανικό μέσα από το Προεδρικό Διάταγμα».

Ξεκινάμε από το Derby. Κρατάμε αυτό:

«Η μόνη περίπτωση να συναινέσει η "Μάνα το Λόχου" στην κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου, είναι να παραδοθούν πρώτα οι νέες εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη που προβλέπονται στον χώρο του Βοτανικού και στη συνέχεια να δοθεί το πράσινο φως για την απολύτρωση της Λεωφόρου».

Αυτό δηλαδή θεωρεί το πάντα φιλικό προς τον Τζίγγερ (ακόμα και τώρα που... αποχώρησε) έντυπο, ως το σημαντικότερο. Να παραδοθούν πρώτα οι (λειψές, που αλλοιώνουν για πάντα την ιστορία του Παναθηναϊκού) εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο τι έγινε;

Υποτίθεται πως η Διπλή Ανάπλαση ξεκίνησε για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να αποκτήσει προσοδοφόρο και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο ο Παναθηναϊκός και καταλήγει στο να χαρίζει τη Λεωφόρο για να αποκτήσει (ψευτο)εγκαταστάσεις ο Ερασιτέχνης και για να χτιστεί ένα εμπορικό κέντρο.

Και συμφωνεί και το θεωρεί λογικό η εφημερίδα Derby News!

Περνάμε στην ουσία που τη νιαουρίζει η φυλλάδα ΓΑΤΑ, η οποία τουλάχιστον παραθέτει και δύο επιχειρήματα.

Δύο αποσπάσματα από το Προεδρικό Διάταγμα καταγράφει η στήλη Cat-άσκοπος και προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να κάνει το άσπρο μαύρο.

1. «Ο Τομέας Ανάπλασης A': • Γενικές χρήσεις γης: Επιτρέπεται η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων μέγιστης χωρητικότητας 450 θέσεων».

Και συμπληρώνει στο άρθρο του ο Cat-άσκοπος:
«Διότι θυμήθηκα ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν αναφέρει το ΠΔ την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου».

Αυτοί οι «κάποιοι» να τους θυμίσουμε πως ΠΟΤΕ δεν είπαν πως δεν προβλέπει το Προεδτικό Διάταγμα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτό που φωνάζουν αυτοί οι «κάποιοι» είναι πως το ΠΔ δεν προβλέπει να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ την κατασκευή του γηπέδου. Κάτι που είναι απολύτως λογικό, καθώς το γήπεδο στον Βοτανικό –ειδικά εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης- είναι ΑΒΕΒΑΙΟ αν τελικά θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Και τι λέει λοιπόν το κομμάτι του Προεδρικού Διατάγματος; Ό,τι ακριβώς φωνάζουν αυτοί οι «κάποιοι». Ε-ΠΙ-ΤΡΕ-ΠΕ-ΤΑΙ! Λες και είπε κανείς ο απαγορεύεται...

2. Το δεύτερο σκέλος είναι πάρα πολύ σημαντικό και εμπλέκει έμμεσα και τ
Keywords
Τυχαία Θέματα