«Ο χειρότερος Παναθηναϊκός» και οι ακόμα χειρότεροι προπαγανδιστές

Το «αντικειμενικό» στόμα φιμώνεται μπροστά στα σκάνδαλα και ανοίγει μόνο εκεί που το παίρνει... Στο θάψιμο του Παναθηναϊκού.
Μάρτιος 1959: Οι οπαδοί ξεσπούν σε πανηγύρια γιατί η ομάδα επιστρέφει στις νίκες έπειτα από 5 συνεχόμενες ήττες. Ο Παναθηναϊκός ήταν μέχρι την 11 αγωνιστική τελευταία ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα...Την ώρα που τα «ουδέτερα» Μέσα καταπίνουν άλλη μία ντροπιαστική
στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη δημοσίευση ονομάτων γύρω από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων από την εφημερίδα “Sun”, το κύριο θέμα που αφορά την ειδησεογραφία τους είναι ο… «χειρότερος Παναθηναϊκός όλων των εποχών» και «οι ιδανικοί αντικαταστάτες του Φερέιρα». Μέχρι εκεί φτάνει η ανεξάρτητη αθλητική δημοσιογραφία.

Όσο ο Sport-Fm «κουκουλώνει», για άλλη μία φορά, το σκάνδαλο για το οποίο θα έπρεπε να γκρεμιστεί ολοκληρωτικά το ποδόσφαιρο της χώρας και να χτιστεί από την αρχή, όσο το gazzetta.gr «κρύβει» την είδηση με τίτλο «θυμήθηκαν Μαρινάκη, στημένα» (δεν τους απασχολεί πως οι ίδιοι τα ξέχασαν αλλά πως οι ξένοι τα θυμήθηκαν!), τόσο το θέατρο του παραλόγου εις βάρους του Παναθηναϊκού καλά κρατεί.

«Χειρότερος Παναθηναϊκός, έργο Φερέιρα», γράφει η μία ιστοσελίδα, ενώ η άλλη ανακαλύπτει θέμα τεχνικού διευθυντή και μέσω Γιάννη Σερέτη προτείνει τον Γιάσμινκο Βέλιτς. Γελάνε μαζί του και οι ρέγκες. Προτείνει τον τεχνικό διευθυντή που έφερε στο Τριφύλλι τον Ενακαρίρε, μαζί και τους ποδοσφαιριστές που ήταν πρωταγωνιστές των δύο ύποπτων αγώνων το 2008.

Ο Παναθηναϊκός είναι τραγικός. Κανείς δεν το διαψεύδει αυτό. Είναι όμως έργο Φερέιρα αυτός ο Παναθηναϊκός ή έργο διοίκησης (νυν και πρώην); Πόσες ευθύνες μπορεί να ρίξει κάποιος σε έναν τεχνικό που ξεκινάει με -2, που «σφάζεται» σε κάθε ματς, την ώρα που ο άμεσος αντίπαλός του ευνοείται, που αναγκάζεται να αγωνίζεται με μέτριους παίκτες, που του έδιωξαν σε δύο χρόνια όλα τα πολύτιμα εργαλεία χωρίς να τα αντικαταστήσουν (Σισέ, Ζιλμπέρτο, Νίνη, Σιμάο) και που οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του (Λέτο, Κατσουράνης) εξαφανίστηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας;

Όπως και να ‘χει, είναι πολύ βαρύ να γράφει κανείς «ο χειρότερος Παναθηναϊκός της ιστορίας του» ή «το χειρότερο ever ξεκίνημα». Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν απευθύνονται σε ανιστόρητους.

Το GreenZone θυμάται μερικές από τις χρονιές που ξεκίνησε εξίσου άσχημα το Τριφύλλι στο πρωτάθλημα. Τις περισσότερες μάλιστα από αυτές τις χρονιές δεν ήταν χρεοκοπημένη η ΠΑΕ, αλλά ανήκε σε έναν υπερ-κολοσσό όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

1958-59

Στις 9 πρώτες αγωνιστικές έφερε τα εξής 7 συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα:

Άρης – Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός – Δόξα Δράμας 0-2
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-0
Παναθηναϊκός – Καλαμαριά 0-3

Προπονητής ήταν ο Γιαν Ζόνλαϊ

1966-67

Λίγα χρόνια μετά το αήττητο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός με τον Στέφαν Μπόμπεκ να παραμένει
Keywords
Τυχαία Θέματα