Οι υποψήφιοι «αντι-Λάσμε»

Oι σκέψεις της ΚΑΕ για ενίσχυση της ρακέτας τους, το ενδιαφέρον για Λαουάλ και Τάιους, τα βλέμματα σε Μπατίστ και Βουγιούκα...
O Παναθηναϊκός απέσυρε την πρότασή του στον Στεφάν Λάσμε, δεδομένου ότι ο Γκαμπονέζος δεν απάντησε εντός του χρονικού περιθωρίου που του είχε τεθεί, με τους «πράσινους» να μη θέλουν να γίνει σίριαλ η υπόθεσή του.

Από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του Γκάνι Λαουάλ, o oποιός
πληροί τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι άνθρωποι της ομάδας για τον σέντερ του Τριφυλλιού. Ο αμερικανός σέντερ, με καταγωγή από την Νιγηρία, πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με τη Ρόμα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο 25χρονος Λαουάλ είναι ικανός ριμπάουντερ και πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι. Στα στατιστικά του φέτος είχε 13,7 πόντους (50,5% στις βολές, 62,6% στα δίποντα), 8,4 ριμπάουντ και 1,5 τάπα κατά μέσο όρο, ενώ ήταν ο πιο θεαματικός παίκτης της ιταλικής λίγκας.

Ο δεύτερος στη λίστα είναι ο Άλεξ Τάιους. Ο σέντερ της Καντού έχει ισραηλινό διαβατήριο και θεωρείται πολύ κοντά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά όσο δεν κλείνει τόσο αυξάνονται οι «μνηστήρες» για τον παίχτη. Στη φετινή Ευρωλίγκα είχε 8,1 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα και στο ιταλικό πρωτάθλημα 9,4 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,1 τάπα μέσο όρο.

Παράλληλα υπάρχουν σενάρια επιστροφής δύο σπουδαίων πρώην «πράσινων», του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει άνετα μία από τις τρεις θέσεις σέντερ στο Τριφύλλι, χωρίς να χρειαστεί καμία περίοδο προσαρμογής και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, καθώς και του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος θεωρείται ιδανική επιλογή αφού και Έλληνας είναι και έχει στοιχεία που απουσιάζουν από τους παίχτες της ρακέτας του Παναθηναϊκού όπως είναι το παιχνίδι με την πλάτη και το ποστάρισμα. Ο Βουγιούκας έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο στην Ουνίξ Καζάν και το συμβόλαιό του αγγίζει το 1 εκατ. δολλάρια, αλλά η επιθυμία του για επαναπατρισμό μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο για το Τριφύλλι.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι οι «πράσινοι» θέλουν να κλείσουν έγκαιρα το ρόστερ τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα κοιτάξουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για ενίσχυση της ρακέτας τους, ώστε να παρουσιαστούν πάνοπλοι στην προσπάθεια για κατάκτηση της 7ης Ευρωλίγκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα