Ο Οχαγιόν, ο Καλάθης και οι εκπλήξεις του Ζοτς

Ρόλο... Παπαδόπουλου και Καλάθη καλούνται να αναλάβουν οι Σμιθ και Λόγκαν...

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι «μεγάλοι» της Ευρώπης στηρίζονται στον παράγοντα «έκπληξη». Ό,τι έκανε η Μακάμπι μέχρι τώρα με Οχαγιόν και Χέντριξ καλείται να πράξει σήμερα (29/3) ο Ζοτς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά!

Ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς έχει κερδίσει κρίσιμα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα βασιζόμενος σε άσημους
παίχτες που με τη βοήθεια των «αστεριών» της ομάδας έδωσαν το κάτι παραπάνω. Με ανεξίτηλη πένα έχει γραφτεί στις μνήμες των φιλάθλων ο τελικός του 2002, όταν στην Μπολόνια ο άγνωστος τότε Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε στις πλάτες του το Τριφύλλι.

Χαρακτηριστικότερο ακόμα παράδειγμα είναι η συγκλονιστική εμφάνιση του Νικ Καλάθη στην περσινή σειρά με την Μπαρτσελόνα. Ο παίχτης που είχε προβληματίσει έντονα τον Ομπράντοβιτς για τις μέτριες εμφανίσεις του μέχρι εκείνη τη στιγμή, παρουσιάστηκε αναγεννημένος όταν η μπάλα ζύγιζε όσο μία μπάλα… μπόουλινγκ. Με άμυνες από άλλον πλανήτη εξαφάνισε το Ναβάρο και με τρίποντα – φωτιά και ταχύτητα στην αντίληψη και στα πόδια καθοδήγησε τους «πράσινους» μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Στον αντίποδα, σε ρόλο «έκπληξης» ο Μπλατ είχε να επιδείξει στη φετινή σειρά τον Οχαγιόν. Από αλλού τα περίμεναν οι «πράσινοι» και από αλλού τα βρήκαν τα προβλήματα, καθώς την ζημιά την έκαναν οι παίχτες με την λιγότερη προβολή, όπως ο Οχαγιόν αλλά και ο Χέντριξ.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός δίνει παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Τα μεγάλα ονόματα είναι σίγουρο πως θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Για αυτά τα ματς ζουν άλλωστε. Αν ανάμεσά τους μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω οι Σμιθ και Λόγκαν, τότε το Τριφύλλι αποκτάει ένα έξτρα μεγάλο όπλο. Ας μην ξεχνάμε πως καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του ματς θα παίξει και η κούραση όσων έχουν αγωνιστεί περισσότερο στα 3 προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που σημαίνει πως κάθε έξτρα βοήθεια θα είναι καθοριστική.
Keywords
Τυχαία Θέματα