Ο Ζαγκούμνι και ο αγώνας επιβίωσης

Πριν 35 χρόνια γεννήθηκε στην Πολωνία ο Πάβελ Ζαγκούμνι. Μέσα σε 3 χρόνια ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε από ομάδα με σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς στο ρόστερ της, σε ομάδα που παλεύει για την παραμονή στην Α1...
Σαν σήμερα 18-10-1977 στο Γιάσλο της Πολωνίας γεννήθηκε ο Πάβελ Ζαγκούμνι (Paweł Zagumny). Ο Πολωνός πασαδόρος αγωνίστηκε την σεζόν 2009-10 στον Παναθηναικό.


Ξεκίνησε την καριέρα του απο την MKS MDK Warszawa το 1992 . 3 χρόνια αργότερα σε ηλικία 18 ετών έπαιξε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο με την Czarni Radom για 2 χρόνια, κερδίζοντας το πολωνικό πρωτάθλημα το 1996.

Ενας τόσο σπουδαίος πασαδόρος δεν θα μπορούσε να μην περάσει απο την Ιταλία οπου αγωνίστηκε για 3 χρόνια με την Edilbasso Padua (2000-2003).

Το 2006 βραβεύτηκε ως καλύτερος πασαδόρος στο FIVB World Championships της Ιαπωνίας.Το 2007 βραβεύτηκε ως καλύτερος πασαδόρος στο FIVB World League της Πολωνίας.Το 2008 βραβεύτηκε ως καλύτερος πασαδόρος στους Ολυμπιακούς του ΠεκίνουΤο 2009 βραβεύτηκε ως καλύτερος πασαδόρος στο European Volleyball Championship.
Αυτή την στιγμή θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων πασαδόρων παγκοσμίως , αν όχι ο κορυφαίος.

Δυστυχως λόγω των οικονομικών προβλημάτων του τμήματος, και ενω παλαιότερα «ιερά τέρατα» οπως οι Ντάντε, Στάνλει, Νασιμέντο δεν είχαν ποτέ κανέναν πρόβλημα, η τότε διοίκηση του Παναθηναϊκού άφησε μια σπουδαία γενιά Ελλήνων και ξένων παιχτών να χαθεί (μεταξύ αυτών και τον Ζαγκούμνι), βυθίζοντας το τμήμα σε έναν άνευ προηγμένου αγώνα επιβίωσης και παραμονής στην Α1.

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα