Όταν δεν θες επεισόδια, δεν έχεις επεισόδια

Χρέος της διοίκησης του Παναθηναϊκού να μην ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στα υπόλοιπα παιχνίδια, από τη στιγμή που η απόφαση της ΠΑΕ φέρεται πως είναι η παραμονή του Τριφυλλιού στη Σούπερ Λίγκα...
Από την ειρηνική πορεία του 2008 στα επεισόδια με την αστυνομία το 2012 (τα οποία όλοι περίμεναν και ουδείς απέτρεψε) Την
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Τα επεισόδια οργανώνονται από τώρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα. ΧΡΕΟΣ της διοίκησης ΚΑΙ ΜΟΝΟ είναι να μην συμβούν.

Γιατί αν τελικά έχουμε και εφέτος τα ίδια με τα περυσινά δεν θα φταίει κανείς άλλος εκτός από τους ανθρώπους της ΠΑΕ που θα έχουν αποδειχθεί μικρότεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να αποτρέψουν έκτροπα.

Πέρυσι τα στημένα επεισόδια δεν ευνόησαν μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως διοικούντες του Παναθηναϊκού που βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τις ευθύνες μέσω φιλικών ΜΜΕ, ως συνήθως, στους κακούς οπαδούς (νέα Ριζούπολη… εδώ γελάμε), αλλά και απέκτησαν το ιδανικό πάτημα τα πρόσωπα του περιβάλλοντος Βαρδινογιάννη (Λουμίδης, Χατζηνικολάου, Τζήμας και ακολούθως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γόντικας) ώστε να παραιτηθούν προδοτικά ρίχνοντας το ΔΣ και αφήνοντας ακέφαλο το Τριφύλλι, διακόπτοντας τη νόμιμη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αναστολή από την UEFA η ομάδα.

Εφέτος, κανένας οπαδός του Παναθηναϊκού δεν σκοπεύει να την ξαναπατήσει και να μιλήσει εκ νέου για στημένες αστυνομίες, για προβοκάτσιες, για κακούς οπαδούς. Ο χρόνος που έχουν οι διοικούντες του Παναθηναϊκού για να φροντίσουν να ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ είναι υπέρ του δέοντος αρκετός.

Οδηγός ας αποτελέσει η πορεία 40.000 αγανακτισμένων φιλάθλων στο Πεδίο του Άρεως την άνοιξη του 2008, όταν και πάλι επικρατούσε η οργή στον κόσμο του Συλλόγου, και πάλι υπήρχαν πρόσωπα που επιθυμούσαν επεισόδια (θα αποπροσανατολιζόταν ιδανικά η κοινή γνώμη από την αιτία της διαδήλωσης), όμως ούτε η αστυνομία επενέβη, ούτε έγινε το παραμικρό, εξαιτίας των άριστων χειρισμών της Θύρας 13 και του εφόρου του πόλο Νίκου Πλυτά.

Είναι απλά τα πράγματα. Όταν δεν θες επεισόδια, δεν έχεις επεισόδια.
Keywords
Τυχαία Θέματα