Οταν μια ήττα μπορεί να γεννήσει μια νέα αυτοκρατορία

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα μπάσκετ σε πολύ πιο δύσκολες εποχές! Πολύ περισσότερο τώρα που εξακολουθεί να υπάρχει στο τιμόνι της ομάδας κάποιος που υπόσχεται να την επαναφέρει στην κορυφή...
Κανείς δεν γεννήθηκε παντογνώστης. Κανείς δεν γεννήθηκε αλάνθαστος.
Σύμφωνοι, η ομάδα μπάσκετ που παρουσιάζεται εφέτος στα παρκέ, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον ηγεμόνα της Ευρώπης των προηγούμενων ετών.Σύμφωνοι, από την προηγούμενη εντός έδρας ήττα απ’ τον ΟΣΦΠ
στο ΟΑΚΑ έχει περάσει ένας… αιώνας.Σύμφωνοι, μολονότι είναι πολύ νωρίς, φαίνεται ότι έγιναν κάποιες λάθος επιλογές παικτών.Σύμφωνοι, όταν βλέπεις τόσα χρόνια μπάσκετ επιπέδου και ξέρεις ως θεατής να αναλύεις το πικ εν ρολ ξέρεις να διακρίνεις και το… κλωτσοσκούφι.Αλλά, ας φρενάρουμε και λίγο. Θυμάται κανείς πόσα χρόνια έκαναν τα αδέλφια Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος να φέρουν έναν τίτλο στην ομάδα μπάσκετ; Εξι, από το 1987 ως το 1993 και το Κύπελλο Ελλάδας.

O κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, όπως ήταν και πριν την «απογείωσή» της, πριν του επιτρέψει αυτή να ονειρεύεται τα πάνταΘυμάστε πόσους παίκτες έφεραν στο Τριφύλλι μέχρι να καταφέρουν να επαναφέρουν την ομάδα στον θρόνο της; Δεκάδες σούπερ σταρ μεταξύ των οποίων παίκτες όπως ο Εντγκαρ Τζόουνς, ο Αλεξάντερ Βολκόφ, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Νίκος Γκάλης, ο Αριαν Κόμαζετς, ο Ζάρκο Πάσπαλι, αλλά και ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Παίκτες που δεν γεύτηκαν ΠΟΤΕ την κατάκτηση πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, αλλά άνοιξαν διάπλατα τη λεωφόρο των επιτυχιών για τους διαδόχους τους.

Η αλλαγή σελίδας δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση για έναν επιτυχημένο σύλλογο και ανέκαθεν έκρυβε κινδύνους. Δείτε τη Λίβερπουλ στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα που από το 1990 και για 22 χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Δείτε ιστορικές ομάδες του μπάσκετ όπως η Βαρέζε που έπαιξε δέκα συνεχόμενους τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ’70, ή τη Μιλάνο που παλεύει να επανέλθει.

Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν όλοι οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων ετών, πλην των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή. Το να αποκτήσει κάποιος μια ντουζίνα νέους παίκτες και να προσπαθήσει να τους μετατρέψει σε ομάδα είναι δύσκολο στοίχημα.

Το ευτύχημα είναι ότι στο τιμόνι της ΚΑΕ βρίσκεται ένας άνθρωπος της οικογένειας που τα κατάφερε στο παρελθόν. Ενας άνθρωπος όπως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που υπόσχεται μετά από μια ήττα σε ντέρμπι ότι «είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου. Εμείς τώρα φτιάχνουμε μια νέα ομάδα και θέλουμε να δημιουργήσουμε τον Παναθηναϊκό που θα παίρνει το πρωτάθλημα για τα επόμενα 15 χρόνια».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού χάρη στους προκατόχους του στο τιμόνι της ομάδας έμαθε μπάσκετ στην υψηλότερη μορφή του και ξέρει να στηρίζει και να εκτιμά εκείνους που δίνουν την ψυχή τους για τον Σύλλογο!

Και ούτως ή άλλως ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, όπως ήταν και πριν την «απογείωσή» της, πριν του επιτρέψει αυτή να ονειρεύεται τα πάντα… Από το να δει τους κορυφαίους τ
Keywords
Τυχαία Θέματα