Περί Νταμπίζα...

Η αξιοπρέπεια του Νταμπίζα, η υποχρέωσή του να απαρνηθεί τον τίτλο του Παπουτσέλη, το «πακέτο» με Αναστασίου στην ΑΕΚ και οι «νοσταλγοί» που βγαίνουν στη... σέντρα!
Ο ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ Νίκος Νταμπίζας «γιορτάζει» το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού τον Μάιο του 1998 στο οποίο είχε συνεισφορά και ο ίδιος για μισό χρόνοΊσως μετά από όσα ακούστηκαν σχετικά με το Νίκο Νταμπίζα στη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο
ραδιόφωνο της Θύρας 13, η πιο τίμια στάση θα ήταν να παραιτηθεί από μόνος του ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε πως όταν δίνει κάπου το λόγο του, φροντίζει να τον κρατάει (στην προκειμένη περίπτωση αναφέρθηκε στην πρόσληψη Νταμπίζα) και έτσι δεν μπορεί να κάνει τώρα πίσω και να τον απολύσει. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, υποστήριξε πως ένας σημαντικός λόγος που κρατάει στην ΠΑΕ τον Νταμπίζα είναι η δέσμευσή του προς αυτόν. Πρόκειται για μία τίμια στάση από πλευράς Αλαφούζου.

Από την άλλη, όμως, όταν ένα πρόσωπο σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς δέχεται να εργάζεται σε μία ομάδα που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ανεπιθύμητο (διαβάστε εδώ το αποτέλεσμα από το γκάλοπ του GreenZone) και που το αφεντικό του δηλώνει δημόσια πως ένας σημαντικός λόγος που ακόμα τον κρατάει είναι πως έχει δεσμευτεί προς αυτόν.

Πάμε παρακάτω...

Το «ατόπημα» της σύγκρισης Νταμπίζα με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα πιστεύουμε πως το κατάλαβε και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οπότε δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Δεν υπήρχε Παπουτσέλης στα χρόνια του Κυράστα.

Όσον αφορά το πακέτο Γιάννη Αναστασίου – Νίκου Νταμπίζα που είχε προταθεί και σε άλλες ομάδες (ΑΕΚ, Αρη) πριν οι δύο τους συνεργαστούν στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος ισχυρίστηκε πως το άκουσε για πρώτη φορά.

Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ αθλητικής ιστοσελίδας (9/10 2012):

«Ένας από τους -πολλούς- προπονητές που έχουν προταθεί τα τελευταία 24ωρα στην ΑΕΚ είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προπονητής των ακαδημιών του Άγιαξ προτάθηκε στην Ένωση… πακέτο με τον Νίκο Νταμπίζα, με τον τελευταίο να “βλέπει” στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ».
Σχετικά με τις σχέσεις του Νταμπίζα με τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε:

«Ο Νταμπίζας ήταν τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και από αυτά τα δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα. Αν θέλετε να παραμυθιάζεστε μεταξύ σας ότι ο Νταμπίζας είναι ο Ολυμπιακός και ό,τι γράφουν δικοί σας δημοσιογράφοι εγώ δεν θα ακολουθήσω».

Πρώτον, ο Νίκος Νταμπίζας πανηγύρισε δύο τίτλους με τον Ολυμπιακό, όχι έναν. Στις φωτογραφίες από τις «γιορτές» του πρωταθλήματος 1997-98 εμφανίζεται και ο Νταμπίζας, αφού είχε συνεισφέρει για μισό χρόνο. Το σημαντικό όμως είναι πως την προηγούμενη χρονιά υπήρξε μέλος της ομάδας του ΟΣΦΠ και πανηγύρισε σε χορούς και φιέστες το πρωτάθλημα του Παπουτσέλη.

Αν τώρα που πλέον βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, δώσει συνέντευξη (όπως είναι πιθανό να κάνει) και απαρνηθεί δημοσίως τον τίτλο αυτό, μιλήσει για την «παράγκα» και ζητήσει συγγνώμη που στο παρελθόν έκλεψε τη νέα του ομάδα, τότε ασφαλώς αλλάζουν τα πράγματα.... (Μέχρι ενός βαθμού γιατί και πάλι θα παραμένει η κουμπαριά με τον Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς)

Όπως και να ‘χει σεβόμαστε την επιμονή του Γιάννη Αλαφούζου. Το γεγονός πως παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των οργανωμένων, συνεχίζει να στηρίζει τον Νταμπίζα, καταδεικνύει και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε: Βγαίνουν στη… σέντρα οι «νοσταλγοί» που ισχυρίζονται πως η Θύρα 13 «διοικεί». Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ούτε που θα είχε ακουστεί το όνομα του παλαίμαχου του ΟΣΦΠ ως επιλογή για τον Παναθηναϊκό.
Keywords
Τυχαία Θέματα