Περί... «παραμονής στα χαρτιά»

Διάφορες «φωνές» προπαγανδίζουν πως «έμεινε στην κατηγορία στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός». Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο Ηρακλής είναι που υποβιβάστηκε, επειδή αυτό επέβαλαν οι κανονισμοί και η διάταξη του πρωταθλήματος...
Κάποιοι –σκοπίμως- έχουν βάλει μπρος το «μπλέντερ της προπαγάνδας» και έχουν δημιουργήσει έναν αχταρμά που καταλήγει στο ψευδές συμπέρασμα πως «η ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού έμεινε στην κατηγορία στα χαρτιά».
Ο
υποβιβασμός του Ηρακλή είναι το δίκαιο, ηθικά και νομικά. Δεν έμεινε στην κατηγορία «στα χαρτιά» ο Παναθηναϊκός. Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, γιατί αυτό επέτασσαν οι κανονισμοί αλλά και η διάταξη του πρωταθλήματος.
Ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε ποτέ από τον Ηρακλή να χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά και να μην έχει τη δυνατότητα να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
Ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε ποτέ από τον Ηρακλή να μπλεχτεί το όνομά του σε «απάτες», σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος πριν από τρεις μήνες στο «Βήμα» (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).
Αντιθέτως, παρά τα τεράστια αγωνιστικά/οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα που συμμετείχε και ο Ηρακλής, με τις ελλείψεις στους φακέλους του να είναι γνωστές.
Όπως γράφει ο Φώτης Καρακούσης σε άρθρο του στο site leoforos.gr, «το λάθος της Λίγκας υπήρξε το καλοκαίρι, όταν και άφησε τον Ηρακλή να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα από την στιγμή που δεν είχε προσκομίσει ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα. Αν δηλαδή ο "γηραιός" είχε αποβληθεί έναν μήνα μετά (είχε δοθεί διορία), δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο και κανείς δεν θα φώναζε».
Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε την επίμαχη παράγραφο της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ηρακλής υποβιβάστηκε με ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων των αγώνων του, επειδή αυτό επέβαλαν οι κανονισμοί. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελούσε σκάνδαλο, από το οποίο ζημιωμένος θα ήταν ο Παναθηναϊκός.

«Σε περίπτωση κατά την οποία σωματείο/ΤΑΑ,, στο οποίο δυνάμει της διάταξης του άρθρου 77Α ν..2725/99,, όπως τροποποιήθηκε ,, συμπληρώθηκε και ισχύει ,, δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,, εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έναρξη του πρωταθλήματος 2012/2013,, τελικά δεν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΑ,, αφενός μεν θα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής διαδικασίας ενώπιον των αρμοδίων οργάνων,, αφετέρου δε και σε περίπτωση τελικής αποβολής του από το πρωτάθλημα,, τα μέχρι τότε αποτελέσματά του ακυρώνονται αναδρομικά και δεν λαμβάνονται υπόψη,, στον τελικό πίνακα κατάταξης».
Keywords
Τυχαία Θέματα