«Βοήθησε το πάθος και η αγάπη όσων είναι στον Παναθηναϊκό»

Για το πρόβλημα ομοιογένειας που αντιμετώπιζε στις αρχές τις σεζόν, και το οποίο έχει διορθωθεί, μίλησε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Α1.
Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου ήταν «ποσοτικό», σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη. «Πλέον έχει μεγαλώσει το ροτέσιον, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους ήδη υπάρχοντες παίκτες, οι οποίοι είχαν καταπονηθεί, να παίξουν καλύτερα», συμπλήρωσε.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού
μίλησε στη συνέντευξη Τύπου των τελικών της Α1 και για το ελληνικό μπάσκετ, για τους έλληνες προπονητές, για τα χαρακτηριστικά των δύο ομάδων και για την ένταση που επικρατεί στα ντέρμπι.

«Ξεκινήσαμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το καλοκαίρι. Η Ευρωλίγκα ήταν διαφορετική φέτος, δεν υπήρχαν κενά διαστήματα. Εμείς είχαμε πρόβλημα ομοιογένειας, αλλά το διορθώσαμε. Είναι πιο εύκολο να φτιάξεις την άμυνα, η επίθεση χρειάζεται κι άλλα πράγματα. Για πρώτη μας χρονιά είμαι ικανοποιημένος, πολλά παιδιά ανέβηκαν επίπεδο, εάν είχαμε 1-2 προσθήκες σε Έλληνες παίκτες θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι, αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι», είπε αρχικά.

Ακολούθως απάντησε:

Για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ:

«Στηρίζεται στην τεχνογνωσία. Οι παίκτες μαθαίνουν από πολύ μικροί να κερδίζουν. Σήμερα όλοι οι Ευρωπαίοι παραδέχονται το στιλ του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης, το ελληνικό μπάσκετ είναι σφυρηλατημένο στη μεγάλη πίεση.

Το βλέπουμε και στους μετανάστες μας αυτό, που πήγαν σε δύσκολες συνθήκες και μεγαλούργησαν. Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας. Επίσης, η πολλή σκληρή δουλειά που γίνεται στο μπάσκετ είναι μήνυμα για όλη την κοινωνία.

Ο Έλληνας παίκτης όταν αντιμετώπισε τους κοινοτικούς και τους ξένους έδειξε πως μπορεί να ανταγωνιστεί. Τώρα, έχει έρθει η σειρά του Έλληνα προπονητή. Φθάσαμε στη γελοιοποίηση και το μειδίαμα, αλλά πλέον χαίρει της εκτίμησης ολόκληρης της Ευρώπης ο Έλληνας προπονητής».

Αν υπάρχει ανησυχία για την ένταση που επικρατεί πριν τους τελικούς:

«Προσωπικά θεωρώ πως είναι θέμα της αστυνομίας που μεταφέρεται στο μπάσκετ. Υπάρχουν θεσμικοί φορείς που εάν θέλουν μπορούν να λύσουν αυτού του είδους τα προβλήματα.

Αυτοί που αποτελούν το μπάσκετ, παίκτες και προπονητές, έχουν πολύ καλές σχέσεις, τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο, τι να πούμε εμείς… Ζητάμε από αθλητές να φύγουν, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, δεν γίνεται αυτό. Εμείς απλώς προετοιμάζουμε τους παίκτες μας, να είναι έτοιμοι και ψύχραιμοι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Πώς θ' αντιμετωπίσει τον Σπανούλη:

«Ο Βασίλης είναι πολύ καλός παίκτης. Το βασικότερο στοιχείο είναι το μυαλό, διαβάζει τις φάσεις. Δεν μπορεί να είναι μόνο μία η άμυνα πάνω στο Βασίλη, τον Διαμαντίδη, γενικά στα παιδιά που είναι δημιουργοί».

Για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου:

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητα, εμείς είμαστε διαφορετική ομάδα, πιο σεταρισμένη, είναι και η πρώτη μας χρονιά».

Αν ο Παναθηναϊκός είναι πιο ισορροπημένος, σε σχέση με την έναρξη της σεζόν:

«Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι φτιάχνοντας μια ομάδα καινούρια, με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει μια βάση παικτών, έχουμε μείνει πίσω στους Έλληνες παίκτες, αλλά υπάρχει πλάνο να το καλύψουμε στα επόμενα χρόνια.

Θέλουμε Έλληνες παίκτες. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα και, παραδόξως, ο Παναθηναϊκός και το Κύπελλο Ελλάδος πήρε και φθάσαμε ένα παιχνίδι από το Final Four ενώ ο αρχικός στόχος μας ήταν το Top 16 και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Βοήθησε το πάθος και η αγάπη όσων είναι στον Παναθηναϊκό. Πλέον, έχει μεγαλώσει το ροτέισον, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους ήδη υπάρχοντες παίκτες, οι οποίοι είχαν καταπονηθεί, να παίξουν καλύτερα. Ποσοτικό ήταν το θέμα μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα