Πού είναι οι κούπες, οεο;

Τελικά σήμερα που έχει γενέθλια ο ΟΣΦΠ δεν θα μάθουμε πόσοι είναι οι... αμέτρητοι επίσημοι ομαδικοί του τίτλοι;
Ένας χρόνος ακριβώς πέρασε από την ημέρα που η αθλητική ιστοσελίδα sport24 δημοσίευε άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός έκλεισε τα 87 χρόνια με 552 κούπες». Η απάντηση του GreenZone στο… μύθευμα ήταν άμεση και δεν σήκωνε ουδεμία ανταπάντηση, αφού ως γνωστόν ό,τι γράφουμε
στηρίζεται σε αρχείο που συγκεντρώθηκε με πολύ κόπο και ιδρώτα, σε έρευνες σε ομοσπονδίες και σε ιστορικά ντοκουμέντα – αποκόμματα εφημερίδων – δελτίων - περιοδικών.

Έναν μήνα μετά, η εφημερίδα «Πρωταθλητής» θέλησε να ψηλώσει λίγο παραπάνω την ομάδα που πάσχει από το «κόμπλεξ του κοντού» και αποκάλυψε πρωτοσέλιδα τους… 560 τίτλους του Ολυμπιακού!

Η τότε απάντηση του GreenZone (διαβάστε την εδώ) ανάγκασε μέχρι και μερίδα οπαδών του ΟΣΦΠ (τους Ultras) να ξεσηκωθούν με κείμενο κατά της «ερυθρόλευκης εφημερίδας.

Σήμερα, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός έχει τα 88α γενέθλιά του, μας κάνει μεγάλη εντύπωση που κανένα πρωτοσέλιδο και καμία (δήθεν) αντικειμενική ιστοσελίδα δεν καταμετρά τους επίσημους ομαδικούς τίτλους της πειραιώτικης ομάδας, παρά μόνο στέκονται στα ποδοσφαιρικά… κατορθώματα και σε κλισέ εκφράσεις που δυσκολεύονται να τις αποδείξουν, όπως «ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος», ο «βασιλιάς», κλπ.

Έτσι, το «ΦΩΣ» προτιμάει να αναλώνεται σε μύθους – αγαπημένα ψέματα του «ερυθρόλευκου» μιντιακού συστήματος, όπως «Η μισή Ελλάδα...», ενώ ο «ΓΑΥΡΟΣ» αναφέρει τις… «αμέτρητες κούπες», αλλά δεν μας λέει πόσες είναι αυτές.

Πιθανότατα και οι ίδιοι να γνωρίζουν πως όταν γίνει η καταμέτρηση θα βρεθούν τρίτοι μετά τον δεύτερο Πανελλήνιο και τον πρώτο Παναθηναϊκό σε συνολικό αριθμό επίσημων ομαδικών τίτλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα