Πρώτες και ακάθεκτες!

Άλλη μία νίκη για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού που, με μία ασταμάτητη Ντέλβα, κέρδισε με 60-52 τον Κρόνο στον Τάφο του Ινδού. Δεν έπεφτε καρφίτσα πάλι στη Λεωφόρο, ενώ οι οπαδοί ζήτησαν νίκη επί του Αθηναϊκού...

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού φιλοξένησε τον Κρόνο στη Λεωφόρο και πήρε μία ακόμα νίκη με 60-52, που τη διατηρεί
στην κορυφή της Α1. Για τρία δεκάλεπτα οι «πράσινες» είχαν τα ηνία του αγώνα και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και μυαλωμένο μπάσκετ είχαν πάρει από νωρίς διαφορά. Στο δ΄δεκάλεπτο ο Κρόνος έκανε καμ-μπακ, πίεσε για την ανατροπή, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ηττηθεί με τιμητικό σκορ γι΄αυτόν.

Η Νταϊάνα Ντέλβα απέδειξε για άλλη μία φορά γιατί θεωρείται και είναι η καλύτερη ξένη του πρωταθλήματος, έχοντας καθοριστική συμβολή σε άλλη μία νίκη για το Τριφύλλι. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Ιωάννα Δίελα που βοήθησε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Η Γιασεμή Σαμαντούρα ήταν πολύ καλά διαβασμένη και περιόρισε σημαντικά τη δράση της Τζασμίν Σμιθ για τις φιλοξενούμενες.

Ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση στον Βόλο με τον τοπικό Ολυμπιακό και μετά το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον Αθηναϊκό στον Τάφο του Ινδού.

Η εικόνα του ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Δίελα, Μοσχοπούλου και Ντέλβα.

Στα πρώτα 3.15 του αγώνα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-0, με καλάθι από τη Μοσχοπούλου και βολές από τη Ντέλβα, αλλά και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Η Κωτούλα πέρασε στο ματς αντί της Μοσχοπούλου και πατώντας τη γραμμή του τριπόντου έκανε το 6-0. Η Ξάνθου με 1/2 βολές και εύκολο λέι απ στον αιφνιδιασμό, μείωσε σε 6-3. Οι γκαρντ των «πρασίνων» τροφοδοτούσαν τη Ντέλβα που σταματιόταν μόνο με φάουλ. Η σέντερ του Τριφυλλιού με 2/2 βολές ανέβασε τη διαφορά στο 8-3 και η Δίελα με τρίποντο έκανε το 11-3. Η Αμερικανή του Παναθηναϊκού με καλάθι σημείωσε το 13-5, η Μίχου μείωσε με σουτ από μέση απόσταση, αλλά πάλι η Ντέλβα διατήρησε τη διαφορά, κάνοντας το 15-7. Η Δίελα, παίρνοντας το επιθετικό ριμπάουντ σκόραρε από κοντά για το 17-7. Η Νικολαΐδου που είχε περάσει στο παρκέ με ατομική προσπάθεια μείωσε σε 17-9 και η προπονήτρια του Παναθηναϊκού πέρασε στο παιχνίδι τις Σλούκα, Χρονοπούλου και Βλάνη. Η Μίχου κατάφερε να πετύχει άλλο ένα καλάθι, διαμορφώνοντας το 17-11 που ήταν και το σκορ του α΄δεκαλέπτου.

Η Ντέλβα τροφοδοτήθηκε από τη Μαγκλάρα, κερδίζοντας φάουλ και σημειώνοντας 1/2 βολές. Η Σμιθ με δύο σερί καλάθια μείωσε για τον Κρόνο σε 18-15. Η Χρονοπούλου με τζαμπ σουτ έκανε το 20-15. Η Εμμανουηλίδου ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, κατεβάζοντας τη διαφορά στους δυο. 1/2 βολές από Χρονοπούλου και Μαγκλάρα, αλλά και μεγάλο τρίποντο από τη Βλάνη ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 25-18. Η Εμμανουηλίδου με ατομική προσπάθεια έκανε το 25-20, ωστόσο η Ντέλβα με 2/2 βολές και η Σλούκα στον αιφνιδιασμό, μετά από εξαιρετική ασσίστ της Μαγκλάρα, έγραψαν το 29-20. Ο Παπάς ζήτησε εσπευσμένα τάιμ άουτ 4:04 πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά οι «πράσινες» με καλή κυκλοφορία βρήκαν ελεύθερη τη Βλάνη, η οποία ευστόχησε σε άλλο ένα σουτ τριών πόντων για το 32-20. Η Νικολαΐδου μείωσε στους 10 με κοντινό σουτ, όμως η Σλούκα από τα 6 μέτρα έκανε το 34-22. Μετά από φάουλ που κέρδισε, η Καλέντζου ευστόχησε και στις δύο βολές της και το ημίχρονο τελείωσε με το 38-22, μετά από μακρινή ασσίστ της Μαγκλάρα που βρήκε μόνη της τη Δίελα κάτω από το καλάθι κι εκείνη πέτυχε ένα εύκολο δίποντο, νικώντας και το χρονόμετρο.

Το γ΄δεκάλεπτο ξεκίνησε με μακρινό σουτ από την Καλέντζου, η οποία πατώντας τη γραμμή έκανε το 40-22. Ο Κρόνος βγήκε στον αιφνιδιασμό, η Εμμανουηλίδου έδωσε καλή πάσα στην Κωνσταντίνου αλλά η Σλούκα της έκανε ένα εντυπωσιακό στοπ. Ο Κρόνος βελτίωσε την άμυνά του, έτρεξε στην επίθεση και κατάφερε να πετύχει τρία σερί καλάθια με τη Μίχου και την Κωνσταντίνου. Η Καλέντζου έδωσε πολύ καλή ασσίστ στη Δίελα, η οποία δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 42-28. Η Μαγκλάρα, με μακρινό σουτ ανέβασε τη διαφορά στο 44-28 και η Ντέλβα με ωραία προσπάθεια έκανε το 46-29. Η Σαμαντούρα πήρε τάιμ άουτ 3:45 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου και με την επιστροφή στο παρκέ η αμερικανή σέντερ του Παναθηναϊκού συνέχισε από εκεί που το άφησε, για το 48-29. Η Θεολόγου πέρασε στο παρκέ στη θέση της Ντέλβα στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Με 1/2 βολές από τις Εμμανουηλίδου, Γκοτζή και Ξάνθου, το δεκάλεπτο έληξε με 48-33.

Mε κοντινό σουτ της Νικολαΐδου ξεκίνησε το δ΄δεκάλεπτο, ενώ και η Ξάνθου από κοντά, μετά από ασσίστ της Γκοτζή έκανε το 48-37. Η Βλάνη με το τρίτο της τρίποντο στον αγώνα έκανε το 51-37. Οι φιλοξενούμενες αύξησαν την πίεσή τους και μετά από 1/2 βολές από την Γκοτζή, έκλεψαν τη μπάλα στην επαναφορά με την Ξάνθου, η οποία πάσαρε στην Γκοτζή που μείωσε σε 51-40 πατώντας τη γραμμή. Με καλή ατομική προσπάθεια από τη Σμιθ ο Κρόνος κατέβασε τη διαφορά στους 9 (51-42). Η Δίελα με μακρινό σουτ ξεμπλόκαρε τις «πράσινες», κάνοντας το 53-42. Η Ντέλβα ανέβασε τη διαφορά στο 55-42, ωστόσο η Σμιθ πήρε καλάθι και φάουλ από τη σέντερ του Τριφυλλιού, για το 55-45. Ξανά η Σμιθ σε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια έριξε τη διαφορά στους 8, 2:50 πριν τη λήξη του αγώνα. Η Ντέλβα κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ της Δίελα για το 57-47, ενώ, ασταμάτητη, η Ντέλβα πήρε φάουλ και βολές, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν τάιμ άουτ 1:56 πριν το τέλος. Η Ντέλβα ευστόχησε και στις δύο για το 59-47, αλλά η Μίχου με δύσκολο τρίποντο κατέβασε τη διαφορά στο 59-50. Η Μίχου, ξανά, σημείωσε άλλο ένα καλάθι σημειώνοντας το 59-52 με ένα λεπτό να απομένει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δε σταμάτησε να στηρίζει την προσπάθεια των κοριτσιών και λίγα δεύτερα πριν τη λήξη τραγουδούσαν τον ύμνο της ομάδας. Με 1/2 βολές από τη Βλάνη, έληξε το παιχνίδι με 60-52, με τους οπαδούς να αποθεώνουν τις «πράσινες» και να τις εμψυχώνουν για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-22, 48-33, 60-52

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 4, Βλάνη 10, Κόνιαλη, Μαγκλάρα 5 (9 ασ.), Κωτούλα 2, Σλούκα 2, Δίελα 11, Χρονοπούλου 3, Ντέλβα 21 (12 ριμπ.), Μοσχοπούλου 2, Θεολόγου.

Κρόνος (Παπάς): Γκοτζή 7, Εμμανουηλίδου 7, Κωνσταντίνου 2, Σμιθ 11, Μίχου 13, Ξάνθου 6, Βαλάνταση, Νικολαΐδου 6
Keywords
Τυχαία Θέματα