Σε νέα απολογία ο Παναθηναϊκός γιατί μίλησε για τα σκάνδαλα!

Τον αθλητικό εισαγγελέα δεν τον ενοχλούν τα σκάνδαλα των φερόμενων ως στημένων πινάκων διαιτησίας και των στημένων αγώνων, αλλά η δημοσιεύσή τους από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη πως η αθλητική δικαιοσύνη στην Ελλάδα θεωρεί πως η δημοσιοποίηση των εγκλημάτων και των σκανδάλων είναι κάτι το επιλήψιμο, το οποίο διώκεται. Έτσι, αντί οι αθλητικοί εισαγγελείς να ασχολούνται με τους πραγματικούς λόγους που έχουν απωθήσει τον κόσμο από τα γήπεδα και έχουν επιβάλει τους νόμους της «μαφίας», καταπιάνονται με
όσους φέρνουν στην επιφάνεια τις πράξεις του παρασκηνίου.

Έτσι, καμία εντύπωση δεν μας προκάλεσε το γεγονός πως ο εισαγγελέα κ. Καρράς κάλεσε προς απολογία τον Παναθηναϊκό για την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 7 Δεκεμβρίου για τον διαιτητή Μάνταλο και για τους φερόμενους ως στημένους πίνακες της ΚΕΔ (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση).

Αναλυτικά:

Ο κ. Παναγιώτης Καρράς εγκάλεσε πειθαρχικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι την 7 Δεκεμβρίου 2012, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 9/12/2012 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα, (8/12/2012) δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (πολιτικές, αθλητικές).

Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (διαιτητών, διαιτησίας), προκαλώντας έτσι στο κοινό και την εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων του ποδοσφαίρου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικός από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006
Keywords
Τυχαία Θέματα