Σε υστερία το αντι-Παναθηναϊκό παρεάκι

Ακόμη μια... συγχορδία από τα «ξαδερφάκια» Derby και Γάτα!
Οι... οικογένειες στα δύσκολα φαίνονται. Και αποδεικνύεται ότι το GreenZone τους έχει βάλει... δύσκολα! Ο λόγος για το γνωστό εκδοτικό αντι-Παναναθηναϊκό παρεάκι, τις εφημερίδες που μοιάζουν εχθρικές μεταξύ τους, αλλά λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Το Derby, ο Πρωταθλητής και η Γάτα, οι οποίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε πανικό. Εσχάτως, φαίνεται ότι προστέθηκε και η νέα
εβδομαδιαία εφημερίδα Παραπολιτικά, καθώς οι υπογραφές – ψευδώνυμα φέρνουν στο νου παλαιότερες καταστάσεις με άφθονο γέλιο ( εδώ).

Ολως τυχαίως λοιπόν, σήμερα το GreenZone βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο του Derby, όσο και της μακρινής ξαδερφούλας του, της Γάτας, την οποία διευθύνει ο πρώην διευθυντής του Derby και της Αποψης Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός στη δημοσιογραφική πιάτσα ως «κατάσκοπος». Στήλη με αυτή την υπογραφή εκτός από τη Γάτα, υπάρχει πλέον και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» για αυτό και φαίνεται ότι μπήκε νέο μέλος στην «οικογένεια».

Στο Derby, όπου οι λέξεις ρεπορτάζ και έρευνα είναι άγνωστες, θεωρούν ότι τα περισσότερα από 300 ιστορικά αφιερώματα που έχουν γίνει για τμήματα και αθλητές του Παναθηναϊκού τους έξι μήνες που βρίσκεται στον αέρα το GreenZone, αποτελούν προϊόντα παρθενογένεσης, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.

Αλλωστε δεν είναι και τόσο μακρινή η εποχή που τα γραφεία της εφημερίδας ήταν απλώς μια προέκταση των γραφείων της ΠΑΕ μιας και τα χρόνια της παντοκρατορίας του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αρκετοί - μεταξύ των οποίων και ο συντάκτης που ζει ανάμεσά μας διατηρώντας την ανωνυμία του – εργάζονταν στην ΠΑΕ.

Οσο δε για τη «Γάτα», ο συντάκτης της ενοχλήθηκε που κατηγορήσαμε το «αδερφάκι» του Πρωταθλητή για λογοκλοπή ( εδώ), μιας και πήρε αυτούσιο ένα κείμενο από το GreenZone και το δημοσίευσε χωρίς να αναφέρει την πηγή του.

Αν δεν υπήρχε στο κείμενο η παραδοχή ότι το βρήκαν απ’ το διαδίκτυο, θα μπορούσαμε να το κατατάξουμε στην λίστα των δεκάδων κειμένων που αντιγράφονται. Αντιδεοντολογικό μεν, αλλά τόσο αφελές και μικροπρεπές που δεν κινεί σοβαρές υποψίες. Το να αντιγράψει όμως, κάποιο κείμενο και να παραδεχτεί ότι το βρήκε στο ίντερνετ, χωρίς να αναφέρει πηγή είναι 100% εσκεμμένο.

Ως GreenZone φροντίζουμε να παραθέτουμε μόνο στοιχεία και γεγονότα. Οι υποθέσεις, οι σεναριολογίες, οι μισές αλήθειες και ενίοτε η παραποίησή τους, είναι πρακτικές άλλων μέσων, άλλων εποχών. Οπως επίσης η «σύμπτωση» ότι τόσο η Γάτα, όσο και το Derby του Κώστα Γκόντζου, κόπτονται για το καλό του Παναθηναϊκού! Αλήθεια. Ετσι γράφουν. Το ευτύχημα είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τους έχει απαντήσει εδώ και πολλά χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα