stoa somateiou

αα
H… στοά του Σωματείου
Τουλάχιστον σε επίπεδο παγκόσμιας διακυβέρνησης ο Παναθηναϊκός θα έχει λόγο
Την ΕΠΟ, τη διαιτησία, τη Σούπερ Λίγκα και τον υπόκοσμο που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν έχουν δείξει ότι μπορούν ή έστω ότι έχουν τη διάθεση να τα καταπολεμήσουν. Δεν μπορούσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, δεν μπορούσε ο εντεταλμένος του Δημήτρης Γόντικας, δεν δείχνει διάθεση να το πράξει ούτε ο Γιάννης Αλαφούζος και το Σωματείο
των φίλων.
Αυτά παραμένουν τα άσχημα νέα όσον αφορά στη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Οπως επίσης και το γεγονός ότι χρειάζονται περίπου πέντε εκατ. ευρώ μπας και γλιτώσει τον αποκλεισμό απ’ την Ευρώπη το Τριφύλλι και επιπλέον 15 εκατ. ευρώ για να πάρει άδεια για του χρόνου. Και για το μεγαλύτερο ποσό οι καραβοκύρηδες πραγματοποιούν έναν ιδιότυπο έρανο χωρίς να προσφέρουν κανένα απολύτως όραμα για την επόμενη ημέρα. Σαν τους πολιτικούς που ζητούν τη ψήφο του ελληνικού λαού τον οποίο έχουν προηγουμένως λεηλατήσει.
Πάντως, όπως η Ελλάδα έχει διορίσει στη θέση του πρωθυπουργού τον Λουκά Παπαδήμο προσβλέποντας ότι με τις διεθνείς γνωριμίες του τραπεζίτη θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους για το χρέος, έτσι και ο Παναθηναϊκός μπορεί να νιώθει ότι τουλάχιστον θα παραμείνει διεθνώς καταξιωμένος, μόλις το Σωματείο των φίλων πάρει στα χέρια του τις μετοχές του Τζίγγερ.
Και αυτό γιατί δύο από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου ανήκουν στην περίφημη Τριμερή Επιτροπή (Trilateral Commission), μια μη κυβερνητική οργάνωση, με στόχο τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση μεταξύ Βορείου Αμερικής, Ευρώπης και των χωρών της Άπω Ανατολής και του Ειρηνικού.
Όσοι ρέπουν προς τη συνωμοσιολογία τη θεωρούν ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μαζί με την πιο προβεβλημένη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ωστόσο το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο και βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους που κινούν τα νήματα. Από ελληνικής πλευράς μέλη της Τριμερούς Επιτροπής είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα δύο μέλη του Σωματείου φίλων του Παναθηναϊκού ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης!
Η Τριμερής Επιτροπή ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 1973 από τον τραπεζίτη Ντέιβιντ Ροκφέλερ, της γνωστής μεγαλοεπιχειρηματικής οικογενείας των ΗΠΑ, με μέλη σημαίνουσες προσωπικότητες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία αρχικά, με στόχο «την υιοθέτηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατικών και βιομηχανοποιημένων περιοχών του πλανήτη, που έχουν ηγετικό ρόλο και ευθύνες στο διεθνές σύστημα», όπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξή της.
Ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης υπήρξαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Χένρι Κίσινγκερ και οι οικονομολόγοι Άλαν Γκρίνσπαν και Πολ Βόλκερ, οι οποίοι έχουν διατελέσει πρόεδροι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED). Τα μέλη της οργάνωσης προέρχονται από πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή ελίτ των χωρών τους και δεν πρέπει να
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GreenZone