Tα παίζουν όλα για όλα

Όλοι μαζί μία γροθιά, για να σωθεί η χρονιά σε βόλλεϋ ανδρών και γυναικών!
Η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού έκανε το αυτονόητο τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, κερδίζοντας καθαρά το Ανατόλια εντός με 3-1 και το Ωραιόκαστρο με 0-3 σετ, στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας. Σήμερα, Τετάρτη (6/3 20:30), το Τριφύλλι δίνει το πλέον κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, εναντίον των Μακεδόνων στην Κυψέλη και με καθαρή νίκη εξασφαλίζει κατά μεγάλο
ποσοστό την παραμονή στην Α1 (γιατί αλλιώς θα υπάρχει το ενδεχόμενο η κατηγορία να κινδυνεύσει και από πιθανά… «μαγειρέματα»).

Ο αγώνας ναι μεν πραγματοποιείται καθημερινή, αλλά δεδομένου του τι διακυβεύεται αναμένεται το κλειστό του Πανελληνίου να κατακλυστεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για να σωθεί η χρονιά και να μπορέσει, από την επόμενη σεζόν, το υπερεπιτυχημένο τμήμα να σχεδιαστεί όπως του αρμόζει και να βρεθεί σύντομα στην κορυφή, με όραμα και αγάπη.

Για την αντρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού μπορούν να ειπωθούν πολλά. Υπάρχουν χίλια δύο ελαφρυντικά για τη σημερινή κατάσταση όσον αφορά το αγωνιστικό, με τελευταίο την πρόσφατη παραίτηση του Στέλιου Καζάζη. Πλέον όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για πεσιμισμό. Το μόνο που μετράει αυτή την περίοδο είναι η παραμονή στην κατηγορία. Τα υπόλοιπα, όπως ο καταμερισμός των ευθυνών, μπορούν να περιμένουν. Το τμήμα πρέπει κρατηθεί στην Α1 με νύχια και με δόντια και στο τέλος ας βγουν οι γνωρίζοντες και ας μιλήσουν με στοιχεία για τη σημερινή κατάντια.

Οι αθλητές έχουν δυνατότητες, οι οποίες ξεδιπλώθηκαν στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά φαίνεται να μην το πιστεύουν. Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης - ηγέτης να τους εμπνεύσει και όπως φάνηκε στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα οι παίχτες αγωνίζονται άνιωθα και μουδιασμένα.

Την έλλειψη ηγέτη πρέπει να αντικαταστήσει η πίστη για παραμονή και η αγάπη του κόσμου. Οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν μαζικά δίπλα στο τμήμα, τόσο εναντίον της Λαμίας, όσο και με την Κηφισιά. Το ίδιο θα κάνουν και στα πλέι άουτ, εφόσον φθάσει εκεί η ομάδα. Οι νεαροί παίχτες που έχουν αποδείξει πως «πονάνε» το Τριφύλλι αν δουν τον αγώνα με τον Ηρακλή (Δευτέρα 11/3, 18:00) ως ματς δίχως αύριο, αν καταθέσουν την ψυχή τους και όλη τους την ενέργεια, αν δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο νου τους, παρά μόνο η παραμονή, τότε έχουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν.

Όλοι μαζί, μία γροθιά, θα παλέψουμε με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για να έρθει η σωτηρία. Το άλλοτε δοξασμένο αυτό τμήμα του Παναθηναϊκού μπορεί να διάγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πιο μαύρες σελίδες από την ίδρυσή του, αλλά η φανέλα είναι πολύ βαριά.

Ο κόσμος που λατρεύει το Τριφύλλι, πέραν της οπαδικής του παρουσίας στους αγώνες, έχει συνεισφέρει και οικονομικά για να συνδράμει την προσπάθεια των αθλητών. Το μόνο που ζητά είναι να νιώσουν όλοι ότι η ιστορία τους καλεί να ανταποκριθούν στην κρίσιμη αυτή καμπή, να αγωνιστούν με πάθος και αυταπάρνηση και όπως λέει και το θρυλικό πανό, ενωμένοι θα μπορέσουμε να σηκωθούμε ξανά (united we stand)...

Υ.Γ.1 Θερμά συγχαρητήρια στις πρωταθλήτριες Νεάνιδες που σήκωσαν την κούπα αήττητες! Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός πως είναι ο βασιλιάς του γυναικείου βόλλεϋ δεν είχε ποτέ παράδοση στις ακαδημίες και φαίνεται πως μετά από την έμφαση που έχει δώσει ο Αχιλλέας Μακρόπουλος στον τομέα αυτόν, η προσπάθεια αποδίδει καρπούς, δίνει ελπίδα για το αύριο και μπολιάζει τη νέα γενιά με το DNA που φέρει αυτή η ομάδα, αυτό του πρωταθλητή.

Υ.Γ.2 Η Ανθή Βασιλαντωνάκη μπορεί μετά από χρόνια να αγωνίζεται στο καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μέχρι τότε θα χρειαστεί να… κλειδωθεί στο Τριφύλλι, και να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της νέας προσπάθειας.

Υ.Γ.3 Όταν ο «αιώνιος» αντίπαλος συγκεντρώνει σε τελικό του Λιγκ Καπ στο πλησιέστερο Βραχάτι λιγότερο κόσμο σε μέγεθος και ένταση, από ό,τι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε τελικό Νεανίδων στο Άργος, τότε μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό πόσο αντιστρόφως ανάλογα είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών με τη δυναμική των δύο ομάδων!

ΕμπόλΕΜΥ Ζώνη
Keywords
Τυχαία Θέματα