Τα «στημένα» επεισόδια, οι συνέπειες και οι φόβοι για νέα έκτροπα

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τα αποτελέσματα των επεισοδίων του προηγούμενου ντέρμπι και το GreenZone υπενθυμίζει τους κινδύνους και τους υπεύθυνους για νέα έκτροπα.
Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας κρατάει στοργικά από τον ώμο τον πρώην υπεύθυνο της Αστυνομίας για την ασφάλεια του αγώνα της Ριζούπολης και νυν υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΣΦΠ Γιάννη
Τσιρώνη, την ώρα που εκτυλίσσονται στο ΟΑΚΑ τα περυσινά «στημένα» επεισόδια που διέλυσαν το Τριφύλλι διοικητικά, αγωνιστικά, οικονομικά. Ο Γιώργος Σπανουδάκης, επί σειρά ετών ρεπόρτερ και δημοσιογράφος εξειδικευμένος σε θέματα Παναθηναϊκού, γράφει στην ιστοσελίδα aioniapistos.gr για τα περυσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, για τα... παράδοξα και για τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν…

Για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κάνει λόγο το ρεπορτάζ για το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μέχρι εδώ όλα καλά και φυσιολογικά…

Το παράδοξο είναι γιατί δεν συνέβη κάτι ανάλογο πέρσι, όταν όλη η Ελλάδα γνώριζε τους κινδύνους και όταν και οι πέτρες γνώριζαν ότι εάν έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός υπήρχε κίνδυνος ακόμη και διακοπής του αγώνα;

Το περίεργο είναι ότι από τα όσα συνέβησαν στο περσινό ματς, ο μοναδικός που την πλήρωσε και μάλιστα με πολλαπλές συνέπειες ήταν ο Παναθηναϊκός. Αντιθέτως αρκετός κόσμος το... χάρηκε:

Ο Παναθηναϊκός μηδενίστηκε και έχασε το ντέρμπι στα χαρτιά!Ο Ολυμπιακός σιγούρεψε το Πρωτάθλημα...!Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το φετινό Πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς!Επίσης τιμωρήθηκε και η έδρα του, με τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών!Συγχρόνως του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 215.000 ευρώ!Πάνω στην ανακατωσούρα βρήκαν την ευκαιρία οι Λουμίδης, Τζήμας και Χατζηνικολάου να ρίξουν τη διοίκηση, με δήθεν δικαιολογίες τα επεισόδια, αλλά και τον κίνδυνο χρεοκοπίας!Διεκόπη βιαίως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία ήδη είχαν μπει 2 εκατ. ευρώ (Βγενόπουλος 1,7 εκατ. ευρώ, Πολέμης 250.000 ευρώ)!Εκδιώχθηκαν με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον δύο επιχειρηματίες που είχαν ενδιαφερθεί να μπουν στην αύξηση Μ.Κ. (Βασιλάκης κ.α.)!Οι «πράσινοι» έμειναν ακέφαλοι για έναν μήνα!Η UEFA τιμώρησε το «τριφύλλι» με ευρωπαϊκό αποκλεισμό ενός έτους με αναστολή!
Και όλα αυτά γιατί τον έλεγχο στο ΟΑΚΑ, τον έκανε ο… Τσιρώνης και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γόντικας και νυν επιτελικό στέλεχος του «τριφυλλιού» ήταν παρατηρητής των γεγονότων και των… προαναγγελιών των επεισοδίων!

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…
Εμείς, ως GreenZone να προσθέσουμε πως σε περίπτωση που γίνει το παραμικρό στο Ολυμπιακό Στάδιο και ξεφύγουν τα πνεύματα εννοείται πως οι ευθύνες θα βαραίνουν πάνω απ’ όλα τη διοίκηση του Παναθηναϊκού ( εδώ), παρά τα όποια δρακόντεια μέτρα παρθούν.

Από την άλλη, αντιστρόφως, αν το παιχνίδι διεξαχθεί ομαλά τότε τα εύσημα εκτός από τους φιλάθλους θα τα αξίζει και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα έχει καταφέρει να προστατεύσει την ομάδα σε ένα ματς που μυρίζει… μπαρούτι.
Keywords
Τυχαία Θέματα