Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

11:43 7/12/2012 - Πηγή: AEK365

Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για την εφημερίδα "Εφημερίδα των Συντακτών", καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου με διαφορά τριών μονάδων από την Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα "αν είχαμε σήμερα εκλογές,

ποιο κόμμα θα ψηφίζατε", οι πολίτες απαντούν: ΣΥΡΙΖΑ 22%, ΝΔ 19,8%, Χρυσή Αυγή 9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΔΗΜΑΡ 4,5%, ΚΚΕ 4,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι, τα λευκά και το άκυρο, συγκεντρώνουν ποσοστό 17,9%.
Ως προς την παράσταση νίκης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 26%.
Στο ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό", για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι δύο πολιτικοί βρίσκονται στην πρώτη θέση με 20%, ακολουθεί ο Π. Καμμένος με 5%, ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ευ. Βενιζέλος με 4%, ο Φ. Κουβέλης 3% και η Α. Παπαρήγα με 2%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και το Μνημόνιο. Το 64% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε καταγγελία του Μνημονίου, διότι απέτυχε, ενώ δύο στους τρεις (67%) έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση συνεργασίας. Το 27% πάντως σημειώνει ότι το Μνημόνιο θα πρέπει να διατηρηθεί, ώστε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την απογοήτευση από την κυβέρνηση, οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν πρόωρες εκλογές. Το 61% δηλώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έναντι του 33% που πιστεύει ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα