Τελευταίος και καταϊδρωμένος! ('Οταν δεν υπήρχε «Παράγκα»)

To Greenzone και ο Ar1stot3lis φέρνουν στην επιφάνεια ένα από τα πολλά ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά, εν έτει 1987...
Δύο χρόνια πριν το «βρώμικο '89», στην αθλητική σκηνή της χώρας είχαμε το εξίσου «βρώμικο 87». Ήταν η χρονιά στην οποία το πρώην μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Γιώργος Κοσκωτάς αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης
κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έβαλε στόχο -εκτός των άλλων- να κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο γεννημένος στην Αμερική και πρώην ελαιοχρωματιστής Κοσκωτάς, προσπάθησε να βάψει ερυθρόλευκους τους τίτλους, αγοράζοντας ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά, με εκατομμύρια τα οποία στην πορεία αποδείχτηκαν πως δεν ήταν τίποτε άλλο από προϊόν υπεξαίρεσης.

Τα αποτελέσματα όμως στην αρχή ήταν απογοητευτικά και το «παιδομάζωμα» δεν έπιασε τόπο. Έτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 1987, ο βαθμολογικός πίνακας, μετά και την 10η αγωνιστική θα βρει τον Ολυμπιακό τελευταίο με μόλις 5 βαθμούς! Πολλές φορές στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου η βαθμολογία θα καταγράψει ως ουραγούς έναν από τους τρεις μεγάλους του τέως ΠΟΚ, ποτέ όμως σε τόσο προχωρημένο χρονικό σημείο. Μέχρι εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» θα καταγράψουν πέντε ισοπαλίες, πέντε ήττες και καμία νίκη!

Πιο συγκεκριμένα, θα ηττηθούν από Παναθηναϊκό (1-4), ΠΑΟΚ (1-6), Ηρακλή (1-2 εντός έδρας), Βέροια (0-1) και Λάρισα (1-3), ενώ θα αποσπάσουν ισοπαλίες από ΑΕΚ, Απόλλωνα Αθηνών, Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Εθνικό.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα θα θορυβήσουν τον «Τάμπυ», ο οποίος θα προσπαθήσει με αθέμιτα μέσα να κατακτήσει έστω το Κύπελλο Ελλάδας, εφόσον το Πρωτάθλημα είχε ήδη κάνει φτερά από νωρίς. Μάταια όμως... Η Θεία Δίκη και ο Παναθηναϊκός, που δεν είχε Θεολόγη Παπαδόπουλο αλλά Σαργκάνη, θα πουν «όχι»!

Στο Πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 1987-88 ο Ολυμπιακός θα σώσει κάπως την κατάσταση, τερματίζοντας τελικά όγδοος, με 31 βαθμούς και τέρματα 39-41. Πρόκειται για τη μοναδική φορά στα χρονικά που ένας εκ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ θα τερματίσει μια σεζόν με αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Grazie Koskota...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα