Θαύμασαν υγεία! Το τριπλό κέρδος του θριάμβου!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού διέλυσε τον Αθηναϊκό, σκόρπισε Παναθηναϊκή υγεία στα «πράσινα» σπίτια και διέδωσε στη χώρα το άθλημα...

Η συντριπτική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αθηναϊκού έδωσε το πλεονέκτημα στους «πράσινους» που ατενίζουν με αισιοδοξία την υπόθεση "τίτλος". Αυτό όμως είναι το αγωνιστικό κέρδος. Υπάρχουν δύο σημαντικά ακόμα στοιχεία που γεμίζουν κάθε φίλο του Τριφυλλιού με χαρά και υπερηφάνεια για την ομάδα του.

120.000 τηλεθεατές πέταξαν για λίγο από πάνω
τους τη μιζέρια των ημερών και επιτέλους χαμογέλασαν για τον Παναθηναϊκό. Σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, το πρωί του Σαββάτου, πέρασε η εικόνα ενός υγιούς τμήματος. Του Παναθηναϊκού που θα έπρεπε να βλέπουμε σε όλα τα αθλήματα. Παρακολούθησαν την ομάδα που σαρώνει στον αγωνιστικό χώρο. Απόλαυσαν την κερκίδα που χαίρεσαι να τη χαζεύεις. 120.000 φίλαθλοι είδαν αυτούς τους… κακούς οπαδούς να τραγουδούν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι. Είναι σίγουρο πως οι περισσότεροι από όσους ήταν εκείνη την ώρα συντονισμένοι στην κρατική τηλεόραση, σιγοτραγουδούσαν από τον καναπέ τους τα συνθήματα της Θύρας 13.

Βλέπετε, όπου υπάρχει υγεία, αυτή διασκορπίζεται παντού. Από την κορυφή, μέχρι τους αθλητές και την κερκίδα. Όπου υπάρχει αρρώστια (δες ποδόσφαιρο) τότε η εικόνα είναι αυτή που βλέπουμε φέτος από τους ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικό επίπεδο, από τους διοικούντες σε διοικητικό, από τους φιλάθλους στις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Πέρα όμως και από αυτό το κέρδος, υπάρχει και κάτι ακόμα. Ένα άθλημα από τα «μικρά» όπως το γυναικείο μπάσκετ μπαίνει ξανά στα σπίτια των φιλάθλων χάρη στον Παναθηναϊκό! Γιατί μπορεί οι επιτυχίες και τα ρεκόρ του Αθηναϊκού να είχαν ζωντανέψει κάπως τα τελευταία χρόνια το άθλημα, όμως μόνο μία ομάδα με τη δυναμική του Τριφυλλιού θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη μάζα να το αγαπήσει.

Το Τριφύλλι ήταν ανέκαθεν η ομάδα που προωθούσε τον αθλητισμό. Ήταν η ομάδα που έφερε δεκάδες αθλήματα στη χώρα, μικρά και μεγάλα και τα δίδαξε στο φίλαθλο κοινό. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τα πρώτα χρόνια της Ιστορίας του ο πρωτοπόρος του ελληνικού αθλητισμού, και είναι πολύ σπουδαίο που μέσω του γυναικείου μπάσκετ, ο Όμιλος συναντάει ξανά ένα κομμάτι του χαρακτήρα του που είχε ξεχαστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα