Τι σημαίνει «ο Παναθηναϊκός δίνει τη Λεωφόρο»

Η Λεωφόρος, το σπίτι του Παναθηναϊκού, είναι το ιστορικότερο γήπεδο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα «φιλέτα» στο κέντρο της Αθήνας!
Με αφορμή σχόλιο αναγνώστη του GreenZone που έγραφε «η Λεωφόρος μάλλον ανήκει αλλού», υπενθυμίζουμε πως ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να διεκδικήσει τη χρησικτησία του ιστορικού γηπέδου από το Δήμο Αθηναίων, προτίμησε να μην κάνει καν αγωγή ύψους 26
εκατ. ευρώ στο Δήμο.

Είναι αντιληπτό πως αν η διοίκηση του Τριφυλλιού διεκδικούσε τη χρησικτησία του «Απόστολος Νικολαΐδης» και παράλληλα απαιτούσε 26 εκατ. ευρώ από το χρεοκοπημένο Δήμο Αθηναίων, θα είχε ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού στα χέρια της. Προτίμησε -για τους λόγους της- να μην το κάνει. Όπως πολλά ακόμα...

Πρέπει να αναλογιστούμε τι δίνει ο Παναθηναϊκός όταν προσφέρει τη Λεωφόρο για να μετακομίσει στο Βοτανικό:

1. Δίνει το ιστορικότερο γήπεδο της χώρας, το οποίο θα γκρεμιστεί. Το γήπεδο που γράφτηκαν χρυσές σελίδες της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού. Το γήπεδο που χτίστηκε από ανθρώπους του Παναθηναϊκού με όραμα να δημιουργήσουν τον πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Το γήπεδο που κάποτε οι διοικούντες του Τριφυλλιού το θεωρούσαν ιερό, και με χώμα του οποίου έθαβαν τους νεκρούς του Συλλόγου! Τον χώρο που φιλοξένησε αντιστασιακή δράση κατά την Κατοχή και στον οποίο σηκώθηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσουν οι Γερμανοί το 1944. Το γήπεδο που σήμερα δραστηριοποιούνται τα περισσότερα από τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο που στεγάζει τον θρυλικό «Τάφο του Ινδού», το «κλειστό» όπου έχει γραφτεί ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του Ομίλου.

2. Ο Παναθηναϊκός εκτός των παραπάνω, δίνοντας τη Λεωφόρο για να μετακομίσει στο Βοτανικό, χαρίζει στην ουσία ένα από τα σημαντικότερα φιλέτα στον χώρο της Αττικής, η αξία του οποίου μπορεί να αγγίζει και τα 200 εκατ. ευρώ.

Εφόσον θελήσει η διοίκηση να ανταλλάξει τη Λεωφόρο, πρέπει τα ανταλλάγματα να είναι ισάξια αυτών που προσφέρει ο Παναθηναϊκός

Οτιδήποτε λιγότερο από γήπεδο ποδοσφαιρικό αντάξιο της δυναμικής του Παναθηναϊκού, εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν ΟΛΑ τα τμήματα του Συλλόγου, εμπορικές χρήσεις και πλάνο βιωσιμότητας που θα «εκτοξεύει» το Τριφύλλι και δεν θα το ρίχνει στα… τάρταρα με αβάσταχτα ενοίκια, θα αντιμετωπιστεί ως προδοσία προς τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας.

Υ.Γ. Εννοείται πως από τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομάδα επιστρέφει στη Λεωφόρο (όταν με το καλό επιστρέψει, ας μην αναφερθούμε στις παλινωδίες της διοίκησης σε αυτό το ζήτημα), θεωρείται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μετακομίσουν ιστορικά τμήματα μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» και να αδειάσουν από Παναθηναϊκή ψυχή αίθουσες. Τη συγκεκριμένη φήμη τη λαμβάνουμε ως ένα κακόγουστο αστείο και μόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα