Το «αντίο» του Μαρκαριάν

Όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό ο Σέρχιο Μαρκαριάν και το «αντίο» προς τον Ουρουγουανό από την εφημερίδα «πράσινης» απόχρωσης, τέτοιες μέρες, τέλη Μαΐου του 2003.
Στις 28 Μαΐου του 2003 οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση του Σέρχιο Μαρκαριάν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, από τους πιο πετυχημένους του Τριφυλλιού
τα τελευταία χρόνια (όσον αφορά τις ευρωπαϊκές πορείες, αφού στα εγχώρια υπήρχαν "Ευθυμιάδηδες" και Ριζούπολη) είπε «αντίο» στους «πράσινους», έπειτα από αρκετές παλινωδίες, «πληρώνοντας» στην ουσία όσα έγιναν στο «παιχνίδι της ντροπής» στο γήπεδο της Ριζούπολης στις 7 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.

Η εφημερίδα Derby είπε και αυτή «αντίο» στον προπονητή με πρωτοσέλιδο «χτύπημα»:

«Οριστικό αντίο από Σέρχιο. Σε αναζήτηση προπονητή ο ΠΑΟ, ο οποίος τόσο καιρό “κρεμάστηκε” από τα “φεύγω – δεν φεύγω” του Μαρκαριάν (...)».

Είναι εξάλλου γνωστή η αγάπη με την οποία αγκάλιαζε το συγκεκριμένο έντυπο όλους τους προπονητές του Παναθηναϊκού που έδειχναν ικανοί να αφήσουν έργο στην ομάδα.. Από το «κυρ Γιάννη, καλό ψάρεμα» μετά από αποχώρηση του Γιάννη Κυράστα, μέχρι τις πρόσφατες περιπτώσεις στήριξης στους Χενκ Τεν Κάτε και Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Όσον αφορά το Μαρκαριάν, θα τον θυμάμαστε ως τον τεχνικό που δίδαξε το πνεύμα του νικητή στους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, που τους οδήγησε σε θριάμβους στην Ευρώπη, που αν αποκτούσε έναν επιτελικό μέσο που επιθυμούσε διακαώς τον χειμώνα του 2002-03 (αντί για τον... Γήττα) πιθανότατα να κατακτούσε μέχρι και ευρωπαϊκή κούπα, που η «παράγκα» του στέρησε τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και που βίωσε εχθρική αντιμετώπιση από τις αθλητικές αρχές.

Θα τον θυμόμαστε ακόμα ως τον προπονητή για το οποίο ο... πάντα φιλικός προς τον Παναθηναϊκό αθλητικός Τύπος αναγκάστηκε να καθιερώσει την έκφραση «τσούκου-τσούκου-μπολ», αδυνατώντας να «χωνέψει» τις τεράστιες επιτυχίες των «πρασίνων» στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα