Κάλεσμα στους Έλληνες μουσικόφιλους Βικιπαίδες

Άρντα Μαντικιάν, Βάσω Δεβετζή, Ζανέτ Πηλού, Νίκος Μαμαγκάκης, νταούλι, ούτι, καρσιλαμάς, είναι μόνο μερικά από τα λήμματα που εμπλούτισαν πρόσφατα την Βικιπαίδεια, την ελληνική Wikipedia.

Με το σύνθημα Γίνε κι εσύ Wikipedian της Βιβλιοθήκης συστάθηκε η ομώνυμη ανοιχτή ομάδα, με σκοπό τον εμπλουτισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα με θέμα κυρίως την ελληνική μουσική και στόχο την αξιοποίηση των σπάνιων πηγών της Βιβλιοθήκης. Η ομάδα των Wikipedians έχει

ήδη πραγματοποιήσει σεμινάρια στο Αναγνωστήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στα οποία οι συμμετέχοντες πέρα από την εκπαίδευση στη συγγραφή των μουσικών λημμάτων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το μουσικό υλικό της Βιβλιοθήκης αλλά και να συζητήσουν μεταξύ τους τις εμπειρίες από τη συγγραφή των λημμάτων τους, καθώς και θέματα που αφορούν τη χρήση, την αξιοπιστία της Wikipedia, αλλά και την ποιότητα του υλικού. Σημαντική ήταν και η ευρύτητα του κοινού που συμμετείχε στα σεμινάρια, καθώς προέρχεται από διαφορετικά ηλικιακά και μορφωτικά επίπεδα, με κεντρικό σημείο συνάντησης το ενδιαφέρον για τη μουσική.

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα