Review: Community

Μια σειρά για λίγους και καλούς!
Meta- (from the Greek preposition μετά = “after”, “beyond”, “adjacent”, “self”, also commonly used in the form μετα- as a prefix in Greek, with variants μετ- before vowels and μεθ- “meth-” before aspirated vowels), is a prefix used in English (and other Greek-owing languages) to indicate a concept which is an abstraction from another concept, used to complete or add

to the latter.

Υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές που είναι δημοφιλείς, παίζονται για πολλά χρόνια και όλοι συζητάνε γι’ αυτές ακόμα και αρκετό καιρό αφού έχουν τελειώσει. Υπάρχουν σειρές που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο στυλ και χτίζουν πάνω σε αυτό την επιτυχία τους χωρίς να αποκλίνουν ούτε εκατοστό. Υπάρχουν σειρές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, έχουν απλό και κατανοητό λόγο και ιδιαίτερα αν είναι κωμικές, χρησιμοποιούν τις αστείες καταστάσεις των χαρακτήρων τους για να δημιουργήσουν συνήθως εύκολο και άπλετο γέλιο. Η σειρά που παρουσιάζουμε δεν είναι τίποτε από όλα τα παραπάνω. Ή μάλλον είναι όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα. Το σίγουρο είναι ότι το Community, ευτυχώς για εμάς που το απολαμβάνουμε (αλλά και δυστυχώς για τη μικρές του τηλεθεάσεις), είναι μια σειρά για λίγους και καλούς.

Τι το ιδιαίτερο έχει όμως μια εντελώς ετερόκλητη παρέα αποτελούμενη από έναν δικηγόρο χωρίς πτυχίο, μια ακτιβίστρια με ανασφάλειες, έναν ελαφρά αυτιστικό Παλαιστίνιο, μια πρώην ναρκομανή prom queen, ένα χαμένο ταλέντο του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, μια 40άρα αφροαμερικανή μητέρα και τον Τσέβι Τσέις, οι οποίοι συναντιούνται σε ένα Community college (ή αλλιώς στο χαμηλότερο επίπεδο κολεγιακής μόρφωσης στην Αμερική) ο καθένας για τους δικούς του λόγους; Η αλήθεια είναι πως αρχικά, τίποτα το ιδιαίτερο. Ακολουθώντας κι αυτή το χαρακτηριστικό πολλών σειρών, στα πρώτα επεισόδια ακροβατεί ανάμεσα σε αυτό που θέλει πραγματικά να είναι με αυτό που πρέπει να είναι. Τελικά, βρίσκει το δρόμο της και αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντάς μας επεισόδια ανθολογίας που θα συζητάμε για χρόνια.Όλα αυτά γίνονται όχι μόνο με τις ταλαντούχες ερμηνείες των πρωταγωνιστών του αλλά – κυρίως – λόγω του φοβερού δημιουργού της σειράς, του Dan Harmon (περισσότερα γι’ αυτόν παρακάτω).

Έξυπνο χιούμορ, αστεία που πέφτουν στην οθόνη σου και τα αυτιά σου με ρυθμούς ριπής πυροβόλου όπλου, σε σημείο να σε κάνει να θέλεις να δεις το ίδιο επεισόδιο 2 και 3 φορές για να το απολαύσεις και να πιάσεις όλες τις αναφορές του. Αναφορές που προσανατολίζονται κυρίως σε αυτό που ονομάζουμε κυρίως ως pop κουλτούρα με πολλά επεισόδια σε αγαπημένα είδη ταινιών, στα βιντεοπαιχνίδια, στα επιτραπέζια παιχνίδια και σε άλλες σειρές αλλά όχι μόνο. Πιάνουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και τα αναδομούν προσφέροντας ένα απολαυστικό και ξεχωριστό νέο είδος σάτιρας με υψηλό IQ (εξ’ου και η αναφορά του ορισμού στην αρχή).

Θα αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά επεισόδια διαμάντια για να μπείτε στο πνεύμα. Το κορυφαίο Modern Warfare όπου όλο το κολέγιο επιδίδετ

Keywords
Τυχαία Θέματα