Review: Devil May Cry HD Collection

Ήρθε ο καιρός να σκουπίσουμε τα δάκρυα

Σύμφωνα με όσα προστάζει η σύγχρονη γενιά του gaming, η Capcom ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες την κυκλοφορία ενός ακόμα HD Collection που θα περιλαμβάνε και τα τρία παιχνίδια της σειράς Devil May Cry που κυκλοφόρησαν για Playstation 2 στο παρελθόν, προκαλώντας

τον ενθουσιασμό στις τάξεις των fan του “υπερστυλάτου” σφαγέα δαιμόνων, Dante. Πιστή στο ραντεβού που έδωσε λοιπόν η Capcom, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το Devil May Cry HD Collection και στα μέρη μας. ‘Εχοντας παίξει και τερματίσει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, άδραξα την ευκαιρία να ασχοληθώ έχοντας μάλιστα την περιέργεια για το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει σε αυτή τη συλλογή με τις προσδοκίες μου να αγγίζουν ταβάνι.

Εκ πρώτης όψεως

Αρχικά, τα εισαγωγικά video που μας υποδέχονται σε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια φανερώνουν και την αδυναμία της συλλογής, που δεν είναι άλλη από τα χαμηλής ποιότητας βιντεάκια CGI αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης μας κενό και εμάς να μετράμε pixels. Παρόλα αυτά πριν βιαστείτε να βγάλετε το οποιοδήποτε συμπέρασμα θα ήθελα να επισημάνω ότι η αδυναμία αυτή είναι και η μοναδική. Πριν όμως καταλήξω στο δικό μου συμπέρασμα ας δούμε ξεχωριστά κάθε τίτλο.

                    -”Μόλις αφανίσω τους δαίμονες θα το γυρίσω σε μοντέλο…άλλωστε το ‘χω!”

Devil May Cry

‘Ενα παιχνίδι που δημιουργήθηκε κατά λάθος στην προσπάθεια ανάπτυξης του Resident Evil από τον εκπληκτικό Hideki Kamiya, τα σημάδια ομοιότητας πολλά και κυρίως η στατική κάμερα και η μεταφορά απο τον ένα χώρο στον άλλο, τα οποία ναι μεν αφαιρούν πόντους από τον Action χαρακτήρα του παιχνιδιού αλλά από την άλλη προσδίδουν στο πολλαπλάσιο πόντους στην μοναδική του ατμόσφαιρα, να υπενθυμίσουμε ότι το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Έντεκα χρόνια πέρασαν έπειτα από την πρώτη κυκλοφορία του τίτλου που όρισε μια νέα “σχολή” πάνω στον οποίο βασίστηκαν πολλοί επιτυχημένοι τίτλοι που ακολούθησαν στην συνέχεια, χωρίς να είναι υπερβολή να αναφέρουμε τα God of War, Bayonetta, Ninja Gaiden κ.α. Ο οπτικός τομέας ξεχωρίζει καθώς τα γραφικά έχουν υποστεί σημαντική βελτιώση με αναβαθμισμένα textures και αρκετή λεπτομέρεια στα μοντέλα των χαρακτήρων τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών επισημαίνοντας επίσης πως ο τίτλος στέκεται επάξια εν έτει 2012 χωρίς να ξενίζουν οι gameplay  μηχανισμοί του. Ως απόγονος του ξακουστού δαίμονα Sparda και με μόνη σας συντροφιά το “διακριτικό” σπαθί σας και ένα ζευγάρι όπλων, των οποίων οι σφαίρες είναι ανεξάντλητες, ξεκινάτε την περιπλάνησή σας συναντώντας στην πορεία σας εκτός από ορδές δαιμόνων που πρόκειται να σφαγιάσετε, μερικούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες ανταλλάσοντας τις περισσότερες φορές ανούσιες κουβέντες μεταξύ σας.

-”Θα παρατήσω τα όπλα μου, πλέον θα σκοτώνω με το….βλέμμα!”

Devil May Cry 2

Μετά την επιτυχία του πρώτου τίτλου ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει και συνέχεια, έτσι 2 χρόνια μετά το Devil May Cry 2 είναι πλέον γεγονός. Ο Dan

Keywords
Τυχαία Θέματα