Review: Quantum Condurum

Παιχνίδι από άλλη διάσταση

Το Quantum Conundrum αποτέλεσε ένα από τα πιο αναμενόμενα arcade παιχνίδια για το 2012. Βέβαια, αρκετοί gamers βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν ως το διάδοχο του Portal, αλλά κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ισχύει. Το μόνο που συσχετίζει τους δύο τίτλους μεταξύ τους είναι ότι ανήκουν στα puzzle games.

Σύμφωνα με το παραπάνω επιχείρημα, θα ήταν αδικία να συγκρίνουμε το Quantum Conundrum με το portal, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τον κόπο και την

δουλειά των ατόμων που εργάστηκαν πάνω σε αυτό.

Που στο… είναι αυτός ο θείος;

Το σενάριο του Quantum Conundrum αποτελεί το μεγάλο μειονέκτημά του. Το παιχνίδι δεν στηρίζει και δεν επενδύει σε αυτό. Η ιστορία ξεκινά κλασσικά με τον μικρό δεκάχρονο ανιψιό που προσπαθεί να σώσει τον θείο του μετά από το ατύχημα που είχε με ένα από τα πειράματά του.

Ο στόχος σας μέσα στο παιχνίδι είναι να βάλετε ξανά σε λειτουργία τις τρεις γεννήτριες που έσβησαν μετά από το ατύχημα ώστε να μπορέσετε να βρείτε τον χαμένο θείο σας. Σε ολόκληρη την διαδρομή, ο θείος σας με κάποιον άγνωστο τρόπο, σας παρακολουθεί κριτικάροντας και σχολιάζοντας τις κινήσεις σας με καυστικό αλλά και συγχρόνως με αστείο τρόπο.

Το παιχνίδι παίρνει άλλες διαστάσεις…

Στην αρχή του Quantum Conundrum, ο θείος που είναι εφευρέτης, προτείνει στον ανιψιό του να πάρει και να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεσή του για να πετύχει τον στόχο του. Η συγκεκριμένη εφεύρεση είναι ένα γάντι που μπορεί με την βοήθεια από κάποια ειδικά καψούλια που τοποθετούνται στον τοίχο να αλλάξει η διάσταση που βρίσκεται (ουσιαστικά απλά αλλάζει τους νόμους της φύσης).

Στο παιχνίδι υπάρχουν πέντε διαφορετικές διαστάσεις να χρησιμοποιήσετε. Κάθε δωμάτιο που αποτελεί και ξεχωριστό γρίφο έχει διαθέσιμες μόνο τις διαστάσεις που σίγουρα θα χρειαστείτε με αποτέλεσμα το επίπεδο δυσκολίας να μειώνεται αισθητά. Σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι αποτελεί η σταθερή και ομαλή αύξηση του επιπέδου δυσκολίας, καθώς όλες οι διαστάσεις δεν είναι διαθέσιμες από την αρχή αλλά εμφανίζονται σίγα σιγά.

Ότι μας περίσσεψε… 

Στον οπτικό τομέα μπορούμε να πούμε ότι μείναμε ευχαριστημένοι. Τα καρτουνίστικα γραφικά καλύπτουν τις ατέλειες δημιουργώντας παράλληλα ένα περιβάλλον πιο οικείο και πιο ευχάριστο στον παίκτη. Βέβαια, υπάρχει και περιορισμός στον τίτλο όσο αφορά την επανάληψη των τοπίων, αλλά με την είσοδο σας στο δωμάτιο, η διαπίστωσή σας αποτελεί παρελθόν καθώς οι γρίφοι είναι πάρα πολλοί και διαφέρουν προσηλώνοντας το ενδιαφέρον σας στην επίλυσή τους.

Η διάρκεια του Quantum Condurum ήταν ικανοποιητική. Το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από 3-6 ώρες ανάλογα με τον χρόνο που χρειάζεται κάθε παίκτης για να λύσει τους γρίφους.

Τι μας άρεσε:

Ικανοποιητικός αριθμός γρίφωνΠεριβάλλον που αρμόζει στο παιχνίδιΑν και arcade τίτλος προσφέρει, ότι θα πρόσφερε και ένας retail τίτλος

Τι μας χάλασε:

Αδιάφορο και ουσιαστικά ανύπαρκτο σενάριοΕπαναλαμβανόμενα τοπίαΑρκετά εύκολο για τους
Keywords
Τυχαία Θέματα