Η Google λανσάρει το Android One στην Ινδία με τρία νέα smartphones

16:06 15/9/2014 - Πηγή: TechFan

Η Google έχει χρησιμοποιήσει μια εκδήλωση στην Ινδία για να ξεκινήσει τα πρώτα smartphones στο πλαίσιο του προγράμματος Android One. Το πρότζεκτ έχει ως στόχο να δημιουργήσει συσκευές χαμηλού κόστους, που τρέχουν το stock Android 4.4.4 KitKat με ενημερώσεις που προέρχονται από το Google

άμεσα, ώστε να παρέχει στους ανθρώπους στις αναδυόμενες αγορές την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο hardware και το software που είναι ήδη διαδεδομένο στις ανεπτυγμένες περιοχές.

Συσκευές από τρεις κατασκευαστές θα κυκλοφορήσουν αρχικά στο πλαίσιο του Android One. Η Micromax έχει κατασκευάσει το Canvas Α1, η Spice το Dream Uno και η Karbonn το Sparkle V. Όλα πληρούν ή υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις της Google, με τις συσκευές να έχουν μια 4.5 ιντσών 845x480 οθόνη, dual-SIM υποστήριξη, quad-core MediaTek επεξεργαστή, 1GB μνήμη RAM, 4 GB χώρο αποθήκευσης με δυνατότητα επέκτασης με microSD, εμπρός και πίσω κάμερες. Οι τιμές αναμένονται μεταξύ 6.000 και 7.000 ρουπίες (μεταξύ 76 και 88 ευρώ).

Εκτός από τους προαναφερθείς κατασκευαστές, η Google αποκάλυψε περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας ετοιμάζονται να εργαστούν πάνω σε αυτή τη προσπάθεια. Οι Acer, Alcatel OneTouch, Asus, HTC, Lava, Intex, Lenovo, Panasonic, Xolo και Qualcomm έχουν όλοι υπογράψει να συνεργαστούν. H Google έχει επίσης κάνει συνεργασία με την Airtel, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία. Οι χρήστες της Airtel θα είναι σε θέση να κατεβάζουν το Android ενημερώσεις δωρεάν (δηλαδή, χωρίς να χρεώνονται για την λήψη των δεδομένων) για τους πρώτους έξι μήνες. Οι χρήστες Airtel θα είναι επίσης σε θέση να κατεβάσουν μέχρι 200MB εφαρμογές από το Google Play κάθε μήνα, χωρίς πληρωμή των δεδομένων.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι οι Android One χρήστες θα είναι σε θέση να κατεβάσουν και να παρακολουθήσουν YouTube βίντεο χωρίς σύνδεση, κάτι που δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή Android. Θα πάρουν επίσης ένα χρόνο δωρεάν συνδρομή στο Google Play Newsstand. Εκτός από αυτό, τα επιμέρους ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν αυτά τα τηλέφωνα έχουν επίσης πρόσθετες προσφορές που είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών χρηματοδότησης, εκπτώσεις σε αξεσουάρ, καθώς και δωρεάν κάρτα μνήμης.

Το πρόγραμμα Android One θα λειτουργήσει αρχικά στην Ινδία για αρχή, με την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τις χώρες της Νότιας Ασίας να αναμένονται πριν από το τέλος του έτους, με νέες χώρες να προσθέτονται το 2015.

Πηγή: electronista.com

Keywords
Τυχαία Θέματα