Η επόμενη γενιά τον ultrabooks θα προσφέρουν 9 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και κόστος $ 699

18:55 13/9/2012 - Πηγή: TechFan

Η επόμενης γενιάς της Intel επεξεργαστές Core θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και θα προσφέρουν καλύτερη απόδοση από ό, τι τα τσιπ του σήμερα. Αλλά τι σημαίνει αυτό για τα ultrabooks και άλλους φορητούς υπολογιστές που θα κυκλοφορήσει με τα Intel Haswell τσιπς το 2013;

Το TechEye ισχυρίζεται ότι έχουν δει έγγραφα που διέρρευσαν από

την Intel και παρουσιάζουν τις κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας για τα επερχόμενα ultrabooks.

Η Intel αποφασίζει για τα χαρακτηριστικά ενός ultrabook (σε κάποιο βαθμό), επειδή η εταιρεία σχεδίασε την πλατφόρμα και το εμπορικό σήμα. Οι κατασκευαστές PC μπορούν να κάνουν όσο λεπτό και ελαφρύ θέλουν ένα laptop, αλλά εκτός εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια, θα είναι ultrabooks.

Ένα laptop για να ονομάζεται Haswell ultrabook, η TechEye αναφέρει ότι τα βασικά μοντέλα πρέπει να προσφέρουν 9 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, 16GB ή περισσότερο SSD αποθήκευση, voice assist χαρακτηριστικά, μια 720p κάμερα για video chat, wireless display τεχνολογία και τιμή $ 699 ή λιγότερα.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά τα ultrabooks θα πωλούνται για κάτω από $ 699, αλλά αυτό σημαίνει ότι η Intel δεν θέλει οι κατασκευαστές PC να φορτώνουν τους υπολογιστές με εξαιρετικά ακριβά συστατικά. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήθούν οι αρχικές λιανικές τιμές σχετικά χαμηλά.

Τα Higher-end μοντέλα με τους μεγαλύτερους δίσκους SSD και άλλα χαρακτηριστικά premium θα κοστίζουν πιθανόν περισσότερο. Δυστυχώς, ενώ το δείγμα της Intel περιλαμβάνει μια 13 ιντσών οθόνη με 1920 x 1080 pixel, αλλά οι HD οθόνες δεν θα είναι υποχρεωτικές. Τα Haswell ultrabooks χρειάζονται μόνο 1366 x 768 pixel ή υψηλότερη ανάλυση οθόνης για να πληρούν τις οδηγίες της Intel.

Υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα το έγγραφο που “διέρρευσε”  θα μπορούσε να είναι ψεύτικο ή ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη στιγμή που τα Haswell chips διατεθούν στα μέσα του 2013.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : liliputing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα