Πλαστή Bad Piggies εφαρμογή προσβάλει 82.000 χρήστες του Google Chrome με adware

18:50 9/10/2012 - Πηγή: TechFan

Αν έτυχε να κατεβάσετε το Bad Piggies action πρόσφατα, ας ελπίσουμε ότι δεν έχετε κατά λάθος κατεβάσει και εγκαταστήσει την πλαστή έκδοση απο το Google Chrome Web Store. Πάνω από 80.000 χρήστες του Chrome τώρα επηρεάζονται από το adware, το οποία εγκαθιστά ένα plug-in που εμφανίζει διαφημίσεις όταν επισκέπτεστε δημοφιλείς ιστοσελίδες.

Όχι

μόνο εμφανίζει τα ενοχλητικά διαφημιστικά, αλλά τη στιγμή που θα δώσετε την άδεια στην εφαρμογή για “πρόσβαση στα δεδομένα σας σε όλους τους ιστότοπους”, το plug-in μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κλέψει προσωπικές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις e-mail και πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Η Ασφάλεια Δικτύων της εταιρείας Barracuda ανακάλυψε την ψεύτικη εφαρμογή και έχουν εκδώσει μια δήλωση και μια έκθεση σχετικά. Αναφέρουν ότι εκείνοι που πλήττονται θα πρέπει να απεγκαταστήσουν την ψεύτικη εφαρμογή αμέσως και να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής στις ιστοσελίδες. Ευτυχώς, το plug-in δεν ήταν σε θέση να κάνει μεγάλη ζημιά, αλλά ποιος μπορεί να πει το ίδιο για τις προσωπικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν από τους 82.000 χρήστες που επηρεάζονται.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : slashgear.com

Keywords
Τυχαία Θέματα