Fratelli d’Italia…

Αν και χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι η Ιταλία επικράτησε δίκαια της Αγγλίας (με 4-2), μετά από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Αντίπαλος στα ημιτελικά θα ναι η Γερμανία. Μεγάλοι πρωταγωνιστές Πίρλο, Μπουφόν.

Οι αριθμοί του ματς:

Γήπεδο: “Olympic Stadium”, Κίεβο

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Άσλεϊ Κόουλ, Σκοτ Πάρκερ (94′ Χέντερσον), Τζέραρντ, Μίλνερ (61′ Γουόλκοτ), Άσλεϊ Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60′ Κάρολ).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε (91′ Μάτζο), Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Μπαλτζαρέτι, Πίρλο,

Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι (80′ Νοτσερίνο), Μοντολίβο, Κασάνο (78′ Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι.

*κίτρινες κάρτες: 82′ Μπαρτζάλι, 94′ Μάτζο

**κόκκινες κάρτες: -

Το ματς:

Η Ιταλία μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 3′, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να πιάνει εξαιρετικό μακρινό σουτ στην κίνηση και την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Χαρτ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα (5′) ήταν η σειρά της Αγγλίας να χάσει σπουδαία ευκαιρία, με τον Τζανλουίτζι Μπουφόν να κάνει καταπληκτική απόκρουση στο κοντινό πλασέ του Γκλεν Τζόνσον, έπειτα από μπαλιά από δεξιά του Μίλνερ και κόντρες σε δύο Ιταλούς αμυντικούς.

Από την σέντρα του Γκλεν Τζόνσον από δεξιά ο Γουέιν Ρούνεϊ προ του Αμπάτε πήρε την κοντινή κεφαλιά στο 14′, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι στο 25′ βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ από φανταστική μπαλιά του Πίρλο, αλλά άργησε να σουτάρει και ο Τζον Τέρι πρόλαβε και με προβολή τον έκοψε.

Το σουτ του Ρικάρντο Μοντολίβο πέρασε άουτ στο 29′, ενώ στο 32′ ο άσος της Μίλαν (αποκτήθηκε πρόσφατα από τους “ροσονέρι”) έκανε εξαιρετική πάσα στον Μπαλοτέλι, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω του.

Από την πάσα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Ντάνι Γουέλμπεκ στο 32′ πλάσαρε από το ύψος της περιοχής σε αστόχησε, όπως και ο Αντόνιο Κασάνο στο 33′, στην απέναντι εστία.

Ο Αντόνιο Κασάνο στο 38′ έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή και δυσκόλεψε τον Χαρτ, ο οποίος απέκρουσε και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ιταλία στο 41′, με τον Μπαλοτέλι να μην μπορεί να σκοράρει με κοντινό πλασέ (κόντραρε αμυντικός και παραχώρησε κόρνερ), ενώ τον τροφοδότησε ο Κασάνο με κεφαλιά, έπειτα από την μπαλιά του Πίρλο.

«Εκρηκτικό» ημίχρονο για τους Ιταλούς, με τον Πραντέλι όμως να βλέπει τους παίκτες να μην μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Χαρτ.

Στην επανάληψη, η «σκούαντρα αντζούρα» μπήκε πολύ δυνατά και στην επανάληψη με τον Ντε Ρόσι από τα δύο μέτρα στο 49’ να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 53’ ο Κασάνο έκανε το σουτ με τον Χαρτ να αποκρούει και τον Μπαλοτέλι από κοντά να αστοχεί. Στη συνέχεια της φάσης ο Μοντολίβο από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Παραλίγο… Διαμάντι!

Έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί η Αγγλία ήταν πιο κινητική, ωστόσο

Keywords
Τυχαία Θέματα