Αίγυπτος: Τον Μαχμούντ Μέκι όρισε αντιπρόεδρο ο πρόεδρος Μ. Μόρσι

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι διόρισε σήμερα έναν αντιπρόεδρο, τον δικαστή Μαχμούντ Μέκι, και αποστράτευσε τον στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι, υπουργό Άμυνας στην κυβέρνησή του, ο οποίος ήταν de facto αρχηγός του κράτος μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ανάφεραν πως ο Ταντάουι και ο αρχηγός του επιτελείου στρατού, Σάμι Άναν, αποστρατεύθηκαν και διορίστηκαν σύμβουλοι του προέδρου Μόρσι.

Όσον αφορά τον

Μέκι, πρόκειται μόλις για τον δεύτερο αντιπρόεδρο της Αιγύπτου σε 30 χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν είχε ποτέ διορίσει αντιπρόεδρο έως τη λαϊκή εξέγερση που τον ανέτρεψε το Φεβρουάριο του 2011, στη διάρκεια της οποίας διόρισε τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Όμαρ Σουλεϊμάν στη θέση αυτή.

Ο νέος υπουργός Άμυνας είναι ο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Αίγυπτος: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στην πλατεία Ταχρίρ ο πρόεδρος ΜόρσιΟ Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο νέος ηγέτης της ΑιγύπτουΑίγυπτος: Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της στρατιωτικής εξουσίας

Αίγυπτος: Τον Μαχμούντ Μέκι όρισε αντιπρόεδρο ο πρόεδρος Μ. Μόρσι | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα