Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των αδίστακτων ληστών

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας το πρωί στην Νάουσα της Πάρου, με θύμα έναν 53χρονο, ο οποίος προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει.

Στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών, ενώ ήδη ελικόπτερο της αστυνομίας σαρώνει την περιοχή. Στο έργο εντοπισμού των τεσσάρων δραστών μετέχουν επίσης ομάδες ΔΙΑΣ από την Αττική, γειτονικά νησιά και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της Αστυνομίας. Ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στα υπόλοιπα νησιά της Γενικής Αστυνομικής

Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.

Η αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής, στο κατάστημα της Alpha Bank στο κέντρο της Νάουσας, στην Πάρο.

Οι δράστες μπήκαν στην τράπεζα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με καπέλα και γυαλιά ηλίου. Ο τέταρτος παρέμεινε εξωτερικά ως τσιλιαδόρος.

Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν 45.000 ευρώ. Τους ληστές προσπάθησε να εμποδίσει να διαφύγουν κατα την έξοδό τους ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, γαμπρός της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού.

Τον πυροβόλησαν τρεις φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι αδίστακτοι ληστές τράπηκαν τελικά σε φυγή με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίστηκε καμένο από τους αστυνομικούς σε λιμανάκι της Νάουσας, στη περιοχή Αμπελάς, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο.

Εκεί, πιστεύεται, ότι και διέφυγαν, χρησιμοποιώντας ταχύπλοο.

Στο πλαίσιο των ερευνών της για την ανθρωποκτονία του 53χρονου, η ΕΛΑΣ παρακαλεί όποιον πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας διασφαλίζονται.

Στις πρώτες τους εκτιμήσεις, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παραλληλίζουν τη σημερινή ληστεία με εκείνη της 16ης Ιουλίου στις Σπέτσες.

Τότε τρεις άνδρες και μία γυναίκα είχαν εισβάλει οπλισμένοι σε υποκατάστημα της Alpha Bank του νησιού.

Απείλησαν τους παρευρισκόμενους και αφού ανάγκασαν τους υπαλλήλους να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν περίπου 500.000 ευρώ και τα έβαλαν σε σάκους.

Μετά, όπως κατέθεσαν κάτοικοι του νησιού, βγήκαν από το υποκατάστημα και αφού πήραν για ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους, κατευθύνθηκαν προς το μέρος που υπάρχουν οι καφετέριες, κοντά στις οποίες είχαν σταθμεύσει δύο μοτοσικλέτες και τελικά διέφυγαν από το νησί με ταχύπλοο που είχαν αφήσει σε ερημική παραλία του νησιού.

Λίγο μετά τη ληστεία των Σπετσών, στην άκρη του λιμανιού Αγιος Νικόλαος στο Πόρτο Χέλι, είχε βρεθεί καμένο ένα ταχύπλοο.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των αδίστακτων ληστών | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα