Καθημερινοί οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας-Πολιτική αντιπαράθεση

Καθημερινοί είναι πλέον οι έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Οι προσαγωγές αγγίζουν τις επτά χιλιάδες, ενώ οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 1.500. Οι περιπολίες ενισχύθηκαν και στον Έβρο με πλωτά μέσα και αστυνομικούς σκύλους.

Στοχευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» φέρνουν στο φως

της δημοσιότητας τις παράνομες δραστηριότητες Ελλήνων που νοικιάζουν κτίρια και αλλοδαπών που στήνουν επιχειρήσεις με προϊόντα παραεμπορίου.

Σε μια ακόμη αποθήκη, 200 τμ, στην πλατεία Καραϊσκάκη εντοπίστηκαν περίπου 70.000 είδη όπως τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια, γυναικεία καλλυντικά.

Από τις αρχές του μήνα-που ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας-έχουν γίνει 6.690 προσαγωγές αλλοδαπών και 1555 συλλήψεις παράνομων μεταναστών οι οποίοι θ” απελαθούν.

Στον Έβρο που αυξήθηκε ο αριθμός των συνοριοφυλάκων, γίνονται περιπολίες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους αλλά και πλωτά μέσα στον ποταμό και έχει ως αποτέλεσμα τα μονοπάτια των δουλεμπόρων να κλείνουν.

-Πριν από την αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης, καθημερινά περνούσαν στα βορειοανατολικά σύνορά μας από 100 έως 450 λαθρομετανάστες, την Παρασκευή κατάφεραν να περάσουν μόλις 12 και συνελήφθησαν.

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε και πάλι ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αφορμή την κοινή δήλωση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κάνουν λόγο για πογκρομ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επικοινωνιακά παιχνίδια επικαλούμενοι αναφορές από τη Διεθνή Αμνηστία

«Η ποινικοποίηση της φτώχειας, ο πόλεμος κατά των ξένων φτωχών και ο ρατσισμός δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των όλο και φτωχότερων Ελλήνων. Αν κάτι εγγυώνται, αντίθετα, είναι την περαιτέρω κοινωνική αποσύνθεση την επιβράβευση της ρατσιστικής βίας κρατικής και παρακρατικής και βέβαια τον διασυρμό της χώρας μας διεθνώς.», τονίζουν οι δώδεκα βουλευτές.

Για τακτική Γκέμπελς των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι υπερασπίζεται τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς.

«Ας γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται το δικαίωμα της ασφάλειας. Χωρίς ασφάλεια άλλωστε ούτε πραγματική ελευθερία υπάρχει ούτε Δημοκρατία. Και χωρίς να παραβλέπουμε τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε ασφαλή ζωή θα συνεχίζουμε να τα προασπίζουμε. Ας το πάρουν απόφαση», αναφέρει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της κάνει λόγο για διάλυση του κοινωνικού ιστού και μαζικής φυγής της Ελληνικής Νεολαίας: «Αντί να διώχνουμε τους Έλληνες πρέπει άμεσα να διώξουμε τους λαθρομετανάστες από τη χώρα ώστε να απελευθερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ανασάνει η Ελληνική κοινωνία».

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό δύο αγνώστων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες με κλεμμένο φορτηγό στην Εθν

Keywords
Τυχαία Θέματα