Μήνυμα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από Βρετανό δημοσιογράφο

Μία άκρως αισιόδοξη πλευρά για τον τουρισμό στην Ήπειρο μετέφερε χθες, σε κάθε άκρη της περιφέρειας, ένας Βρετανός δημοσιογράφος που βρίσκεται τις ημέρες αυτές στα Γιάννινα προσκεκλημένος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, με στόχο την συγγραφή ενός ρεπορτάζ για τον τουρισμό στην Ήπειρο.Ο λόγος για τον πρώην ανταποκριτή των London Times John Carr ο οποίος ετοιμάζει ένα μεγάλο τουριστικό αφιέρωμα για την Ήπειρο, το οποίο τις επόμενες

ημέρες θα δημοσιευθεί σε συγκεκριμένο περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας που διανέμεται στις Σκανδιναβικές χώρες και την Αγγλία. Παράλληλα, ένα ακόμη αφιέρωμα για την Ήπειρο ο κ. Carr θα δημοσιεύσει και σε πολύ γνωστό παγκοσμίως web site.
Σε δηλώσεις του στο ITV ο Βρετανός δημοσιογράφος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ήπειρο και για όσα μπορεί να δει ο ξένος επισκέπτης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ήπειρος για τον ίδιο είναι κάτι το ξεχωριστό και του θυμίζει κάτι από Άλπεις και κεντρική Ευρώπη.
«Είστε τυχεροί εδώ, γιατί δεν υπάρχει μαζικός τουρισμός. Εδώ ο τουρίστας μπορεί να χαλάσει λεφτά, εδώ έχετε ποιοτικό τουρισμό, εδώ ο τουρίστας μπορεί να πάρει μέρος στην τοπική ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως τα παραπάνω στοιχεία είναι όφελος για την Ήπειρο που σωστά δεν προωθεί τον μαζικό τουρισμό, δηλαδή τα πακέτα all inclusive.
Ο κ. Carr χαρακτήρισε ως μοναδικό μειονέκτημα για την Ήπειρο την πρόσβαση στην περιοχή, καθώς δεν υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο με εξαίρεση αυτό του Ακτίου, ωστόσο επισήμανε πως ο επισκέπτης που θα έρθει εδώ και θα ανακαλύψει τον τόπο είναι βέβαιο πως θα ξανάρθει.
Μάλιστα, παρότρυνε τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και τους κατοίκους της Ηπείρου «να παραμείνετε Ηπειρώτες, να κρατήσετε τον χαρακτήρα σας και αυτό θα φέρει στην Ήπειρο τους σωστούς τουρίστες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Τέλος, σχολιάζοντας την κρίση στην Ελλάδα είπε πως ναι μεν υπάρχει οικονομική κρίση αλλά από την άλλη τα Μέσα Ενημέρωσης της Αγγλίας και άλλων χωρών μεταφέρουν μία πολύ δραματική κατάσταση προς τα έξω, μόνο και μόνο επειδή πουλάει. Όπως είπε, τον καλούν γνωστοί του και του μεταφέρουν μία εικόνα διάλυσης της Ελλάδος με τον ίδιο να αναγκάζεται να απαντήσει πως ναι μεν υπάρχει κρίση, αλλά η κατάσταση δεν είναι τραγική.

Βασίλης Λούπας από τον Ανεξάρτητο

Αναδημοσίευση από: thesprotia-news.blogspot.com

Σχετικά άρθρα:

Μήνυμα αισιοδοξίαςΜήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από την συζυγο του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΟλοκληρώθηκαν οι συσκέψεις για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Μήνυμα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από Βρετανό δημοσιογράφο | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα