Προς το «τέλος» της οδεύει η ACTA

Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πλησιάζει η ACTA, αφού τρεις σημαντικές επιτροπές της Ευρωβουλής την απέρριψαν την περασμένη εβδομάδα (31 Μαΐου). Οι επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών, Βιομηχανίας και Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψαν την ACTA σε ξεχωριστές γνωμοδοτήσεις που υιοθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η Επιτροπή Εμπορίου που έχει το χαρτοφυλάκιο της ACTA

, αναμένεται να δώσει την γνώμη της την 21η Ιουνίου, ανοίγοντας το δρόμο για την ψηφοφορία στην ολομέλεια, όπου πολλοί ευρωβουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν.Στην γνωμοδότησή  της η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών είπε ότι η ACTA δεν κατάφερε να σεβαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ ενώ η επιτροπή βιομηχανίας τόνισε ότι απέτυχε να ισορροπήσει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, της ελευθερίας του επιχειρείν, την προστασία προσωπικών δεδομένων καθώς και την ελευθερία λήψης και παροχής πληροφοριών.

Οι εν λόγω ψηφοφορίες σηματοδοτούν την πόλωση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην ευρωβουλή με τους Σοσιαλιστές, τους Πρασίνους και τους Φιλελευθέρους να τάσσονται κατά της ACTA, ενώ υπέρ της να είναι το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Απόψεις
Χαιρετίζοντας τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, ο βρετανός σοσιαλιστής ευρωβουλευτής David Martin, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών θα στηρίξουν την πρότασή του και θα καταψηφίσουν την ACTA στην ολομέλεια.

Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος του σουηδικού Κόμματος των Πειρατών, Amelia Andersdotter, εξέφρασε ελπίδα ότι το Κοινοβούλιο θα μπορέσει να «τελειώσει την ACTA πριν το καλοκαίρι». Η Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) του Κοινοβουλίου εξέδωσε δήλωση τονίζοντας τον «αποφασιστικό της ρόλο» στις ψηφοφορίες.  «Οι Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην διαμόρφωση της θέσης του Κοινοβουλίου, καθώς καμία πλειοψηφία δεν ήταν πιθανή προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση χωρίς την στήριξη των μελών του ALDE. Αυτό δείχνει ότι για ακόμη μία φορά το ALDE παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση προοδευτικών πλειοψηφιών εντός του Κοινοβουλίου», ανέφερε το ανακοινωθέν.

Πηγή: telecomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Προς το «τέλος» της οδεύει η ACTA | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα