Στις λαϊκές ή στο διαδίκτυο;

Για ορισμένους, η βόλτα στην λαϊκή αγορά αποτελεί μια χρόνια και απαραίτητη συνήθεια, όμως τα τελευταία χρόνια, κυρίως για ορισμένους που δεν διαθέτουν χρόνο ξεκίνησε μια νέα «μόδα».

Η διανομή κατ” οίκον, ή αλλιώς delivery, προϊόντων της γης ή αυτή της ενοικίασης χωραφιών με χαμηλό αντίτιμο.

Υπάρχουν τέσσερις επιχειρήσεις οι οποίες προμηθεύουν τους καταναλωτές με διάφορα αγροτικά προϊόντα, κάνοντας delivery.

Η εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα και η Κωνσταντίνα Βρεττού, η οποία ανακάλυψε στο διαδίκτυο τις τέσσερις επιχειρήσεις που προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, μίλησε με τον πρωτοπόρο, τον Κωνσταντίνο Κρεμμύδα.

Ο κ. Κρεμμύδας σπούδασε Γεωπονία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Κρήτη και να δημιουργήσει πριν από περίπου τρία χρόνια μια επιχείρηση διανομής βιολογικών προϊόντων.

Το κασελάκι που αποστέλλεται στους καταναλωτές, περιέχει λαχανικά και φρούτα εποχής βιολογικής καλλιέργειας με ελάχιστη χρέωση ανά παραγγελία, τα 25 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και την επικοινωνία, μπορείτε να βρείτε στο www.biokremmydas.wikidot.com.

Στην Αθήνα δεν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αγροτογεωργικές εργασίες. Ωστόσο, αυτόν τον μύθο ήρθε να τον καταρρίψει στο τέλος του 2011 ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Πρόκειται για τον ιδρυτή της επιχείρησης «Γίνε Αγρότης», με έδρα την Εύβοια και η καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρει είναι ότι δίνει την δυνατότητα σε αστούς καταναλωτές να νοικιάσουν ένα χωράφι, να παραγγείλουν τα προϊόντα που επιθυμούν να καλλιεργήσουν, πάντα βιολογικά, αφήνοντας την υπόλοιπη δουλειά στον αγρότη.

Η εγγραφή και η πληρωμή είναι ετήσια και κάθε εβδομάδα για όλο το έτος παραλαμβάνετε τα λαχανικά από το χωράφι στο σπίτι σας, με ελάχιστη χρέωση ανά παραλαβή για δύο άτομα 14,20 ευρώ και μέγιστη για περισσότερα από τέσσερα άτομα 20,90 ευρώ.  (περίπου 740 ευρώ το χρόνο για δύο άτομα και περίπου 1.090 ευρώ το χρόνο για περισσότερα από τέσσερα άτομα).

Στην περίπτωση, που κάποια προϊόντα περισσέψουν, αυτά δεν πετιούνται αλλά προσφέρονται για συσσίτια στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site www.gineagrotis.gr

Η κ. Ελπίδα Λούκα, ανήκει σε εκείνους που από την πρώτη στιγμή στήριξαν την πρωτοβουλία «Γίνε Αγρότης» και τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες παραλαμβάνει τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται στο χωράφι το οποίο νοικιάζει.

Όπως είπε στην Κωνσταντίνα Βρεττού, τα προϊόντα είναι πιο φθηνά από εκείνα που διατίθενται στην αγορά, έχει γλυτώσει από το βάρος του καροτσιού της λαϊκής, όπως και ότι βρίσκει την γεύση τους ασύγκριτη σε σχέση με τα λαχανικά του εμπορίου.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Στις λαϊκές ή στο διαδίκτυο; | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα