Συρία: Επίθεση ανταρτών στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο Χαλέπι

Οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σήμερα Σάββατο εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζεται η συριακή κρατική τηλεόραση στο Χαλέπι, ενώ στην περιφέρεια της Δαμασκού μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του τακτικού στρατού και των ένοπλων ανταρτών, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νέες συγκρούσεις σε Δαμασκό και Χαλέπι

Στο Χαλέπι οι εξεγερμένοι εξαπέλυσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο επίθεση εναντίον του κτιρίου που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας, γύρω από το οποίο τοποθέτησαν εκρηκτικά

προτού τους βομβαρδίσει η αεροπορία και αναγκαστούν να υποχωρήσουν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σφοδρές μάχες μαίνονται επίσης στις συνοικίες Σαλαχεντίν και Σάιφ αλ Ντάουλα στο δυτικό Χαλέπι, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν τη μισή πόλη.

Το SANA επιβεβαίωσε την επίθεση στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης μεταδίδοντας ότι «τρομοκράτες επιτέθηκαν σε πολίτες και το κτίριο, αλλά οι στρατιώτες το υπερασπίστηκαν».

Στο Τάνταμουν, συνοικία της νότιας Δαμασκού όπου έχουν οχυρωθεί πολλοί αντάρτες, ο στρατός εξαπέλυσε «τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό μέχρι στιγμής», επεσήμανε το Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι μάχες σημειώθηκαν και στη συνοικία Τζόμπαρ.

Το πρακτορείο SANA επιβεβαίωσε τις συγκρούσεις στο Τάνταμουν σημειώνοντας ότι «ο στρατός εκδίωξε τους τρομοκράτες. Σκότωσε και συνέλαβε πολλούς από αυτούς, ενώ κατέσχεσε και όπλα».

Εξάλλου, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σήμερα στη Συρία, ένας στη Λαττάκεια, έξι στη Ντέιρ αλ Ζορ και έξι στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την Παρασκευή, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.

Καταδίκασε τη συνεχιζόμενη βία στη Συρία, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υπερψηφίζοντας πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, εξ ονόματος των αραβικών χωρών, που επίσης είχε την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ψήφισμα «πέρασε» με 133 ψήφους «υπέρ», 12 «κατά» και 31 αποχές.

Στο μη δεσμευτικό ψήφισμα καταδικάζονται οι ωμότητες στη Συρία, γίνεται έκκληση για πολιτική μετάβαση στη χώρα αλλά επικρίνεται και η αδυναμία που επέδειξε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της κρίσης. Μεταξύ των χωρών που το καταψήφισαν ήταν η Ρωσία, η Κούβα, η Βενεζουέλα και η ίδια η Συρία.

Ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, ο Αμπντέλ Μπασέτ Σάιντα, που είναι κουρδικής καταγωγής, δήλωσε από το βόρειο Ιράκ, που επισκέπτεται, ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης «επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, «έχει χάσει κάθε νομιμότητα».

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Σφοδρές μάχες ανταρτών-στρατού στο Χαλέπι της ΣυρίαςΣυρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν αντεπίθεση στο ΧαλέπιΣυρία: Ελικόπτερα βομβάρδισαν συνοικίες της πόλης Χαλέπι

Συρία: Επίθεση ανταρτών στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης στο Χαλέπι | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημε

Keywords
Τυχαία Θέματα