Το Facebook ετοιμάζεται για την εγγραφή παιδιών κάτω των δεκατριών ετών


Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Facebook ετοιμάζεται να «καλωσορίσει» στην κοινότητά του παιδιά κάτω των δεκατριών ετών, τα οποία μέχρι πρότινος απαγορευόταν να κάνουν εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο. Η χρήση του Facebook, θα γίνεται με την επίβλεψη των γονιών τους.

Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει μια νέα ομάδα χρηστών, η οποία θα της αποφέρει έσοδα. Η απόφαση αυτή προκαλεί ανησυχίες, καθώς πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο παιδιά σε τόσο «ευαίσθητες» ηλικίες πρέπει να εντάσσονται σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

Γι’ αυτό το λόγο, το Facebook εξετάζει πως θα προσφέρει τη δυνατότητα διαφοροποιημένης πρόσβασης στα παιδικά profiles, που θα βρίσκονται πάντα υπό τον έλεγχο των γονέων, επιτρέποντάς τους να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι φίλοι των παιδιών τους και ποιες εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Μπορεί το Facebook να απαγορεύει τη χρήση σε παιδιά κάτω των 13 ετών, αλλά είναι αρκετά εκείνα που δίνουν ψεύτικα στοιχεία για να κάνουν εγγραφή. Η εξαπάτηση αυτή, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, τόσο στα παιδιά, όσο και στο ίδιο το Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg,στρέφεται λοιπόν προς τη σκέψη να επιτρέψει την πρόσβαση σε μικρότερα παιδιά, δημιουργώντας όμως τις προϋποθέσεις, ώστε αυτή να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο από τους γονείς τους.

Πηγή: lifo.gr

Short URL: http://techtv.gr/blogs/techtv/?p=8301

Σχετικά άρθρα:

Facebook: Ειδικό προφίλ για άτομα κάτω των 13 ετώνΤο πιο ολοκληρωμένο «Facebook Phone» ετοιμάζεται από την HTC. Τι σχέση έχει με την Buffy;Έφτασε η Facebook Camera για iPhone

Το Facebook ετοιμάζεται για την εγγραφή παιδιών κάτω των δεκατριών ετών | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα