25 ΧΡΟΝΙΑ BEJART, ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 3 ΣΕ 1

09:40 4/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι επίγονοι του σπουδαίου Μορίς Μπεζάρ έρχονται στην Αθήνα για τέσσερις παραστάσεις.


Στενός συνεργάτης και διάδοχος στο τιμόνι του Μπαλέτου Μπεζάρ ο Ζιλ Ρομάν αρέσκεται να λέει στις συνεντεύξεις του πως νιώθει περισσότερο σαν ένας κηπουρός που οφείλει να οργώσει, να σπείρει και να θερίσει παρά ως χορογράφος.

Ο Ρομάν είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ινία του περίφημου μπαλέτου μετά το θάνατο του Μπεζάρ αλλά και εκείνος που εξακολουθεί να παρουσιάζει τις εμβληματικές χορογραφίες του αείμνητου χορογράφου διυλισμένες

μέσα από τη δική του οπτική. Ενόψει της συμπλήρωσης 25 χρόνων ζωής του Μπαλέτου Μπεζάρ ο Ρομάν έρχεται από τη Λωζάνη στην Αθήνα και μαζί με μια επίλεκτη ομάδα χορογράφων θα παρουσιάσει στη σκηνή του Θεάτρου Μπάντμιντον τρεις σπουδαίες παραστάσεις.

Ο «Διόνυσος» η παράσταση που ο Μπεζάρ παρουσίασε πρώτη φορά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου το 1985 σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και κοστούμια Τζιάνι Βερσάτσε, το «Syncope» δημιουργία του ίδιου του Ρομάν και το φημισμένο «Bolero» του Μπεζάρ σε μουσική Μορίς Ραβέλ είναι η τριλογία με την οποία το Μπαλέτο Μπεζάρ επέλεξε να γιορτάσει τα 25α γενέθλιά του. Παράλληλα με τις παραστάσεις στο φουαγιέ του Θεάτρου Μπάντμιντον θα φιλοξενείται έκθεση με κοστούμια από παραστάσεις του Μπαλέτου που φέρουν μεταξύ άλλων τις υπογραφές των Τζιάνι Βερσάτσε και Τζόρτζιο Αρμάνι.

INFO: Στο Θέατρο Μπάντμιντον, από 06 έως 10 Ιουνίου, εισιτήρια από 20 έως 65 ευρώ, online κράτηση στο http://www.badmintontheater.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα