«H Kύπρος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Τουρκία»

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως δύσκολη τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά «η Κύπρος θα πρέπει να την πάρει, προκειμένου να έχει πιο γρήγορα και μεγαλύτερα αποτελέσματα, αναφορικά με τα έσοδά της από το φυσικό αέριο».

Επίσης αναφέρεται στη νέα σχέση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς ως φαίνεται οι δύο χώρες θα τα βρουν και στον τομέα της ενέργειας.

«Ίσως αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Τουρκία για τη μεταφορά

του φυσικού της αερίου μέσω της χώρας που κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού. Υπό τις περιστάσεις ένα τερματικό στην Κύπρο θα ήταν οικονομικά ασύμφορο και η χώρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχει χρήματα. Οπότε οι Κύπριοι δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές από τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Τουρκία, κάτι που θα απέφερε πιο γρήγορα και μεγαλύτερα έσοδα».

Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις της Fiona Mullen, διευθύντριας της Sapienta Economics, που έχει έδρα την Λευκωσία και η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να ήταν ένας έμμεσος τρόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πιέσει τους Ελληνοκύπριους σε ένα είδος επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα