H ανάλυση του «αιώνιου» τελικού στο μπάσκετ

Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τα μεγάλα ατού του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο κλειστό του Ελληνικού.

Παναθηναϊκός

1. Δημήτρης Διαμαντίδης. Ατού από μόνος του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού που έχει φάει με το κουτάλι τέτοιου είδους παιχνίδι. Η σταθερή αναφορά στην επίθεση

της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη έστω και αν ποια στερείται της φρεσκάδας του παρελθόντος.

2. Τζέισον Καπόνο. Ο Πεδουλάκης είναι υποχρεωμένος να εκμεταλλευτεί τον επιθετικό οίστρο του Αμερικανού σουτέρ κάτι που δεν έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια. Αν βγουν συστήματα για ελεύθερα σουτ από το χέρι του άλλοτε καλύτερου τρίποντου στο ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός μόνο ωφελημένος θα βγει.

3. Ψηλοί. Πολλοί και διαφορών ειδών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Υπάρχει ο βαρύς και ασυναγώνιστος στις μάχες ένας εναντίον ενός Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο πολύ γρήγορος αλλά και εκρηκτικός Λάσμε και ο ντελικάτος Γκιστ.

4. Η ενέργεια του Μπράμος και του Μασιούλις. Σε όσα παιχνίδια έπαιξαν καλά αμφότεροι, ο Παναθηναϊκός νίκησε. Διόλου τυχαίο γεγονός. Είναι τα πνευμόνια της ομάδας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Ολυμπιακός

1. Ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός μόνο μερικές πινιλιές έβαλε στο ρόστερ του σε σχέση με πέρυσι. Οι αυτοματισμοί του συνόλου γίνονται πασιφανείς ακόμα και στους αδαείς.

2. Βασίλης Σπανούλης. Κατά γενική ομολογία ο καλύτερος γκαρντ στον κόσμο εκτός ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται στο πικ της καριέρας του και παιχνίδια όπως το αποψινό μπορεί να τα ορίσει η δική του και μόνο απόδοση.

3. Το παιχνίδι των Παπανικολάου και Πρίντεζη. Αμφότεροι δίνουν ενέργεια και δύναμη στον Ολυμπιακό κυρίως με το παιχνίδι τους χωρίς την μπάλα. Ταλαιπωρία η παρουσία τους για την αντίπαλη άμυνα.

4. Ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τούτη τη στιγμή δείχνει να έχει το μομέντουμ της κυριαρχίας. Πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη κάθε τελικού αυτού.

Ο τελικός του 2012

Ο τελικός του 2011

Ο τελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 χωρίς όμως περιγραφή και σχολιασμό λόγω της σχετικής απεργίας στα δημόσια ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα