«Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» η υφυπουργός Υγείας κατηγορεί την έλλειψη πολιτικής βούλησης για μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας.

Η Φωτεινή Σκοπούλη, ομολογεί πως: «δεν υπάρχει ούτε η κουλτούρα συνεργασίας, ούτε η βούληση για προσπάθεια συνεργασίας. Κάποιοι ενδιαφέρονται για την πολιτική τους επιβίωση με όρους του περασμένου

αιώνα».

«Ο τομέας της Υγείας ασθενεί βαρέως και χρονίως. Οι μόνιμοι παράγοντες της νοσηρότητας είναι τρεις: η ιατροκεντρική ανάπτυξη, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και, κυρίως, οι ανεπαρκείς πολιτικές.» λέει στη συνέντευξή της η υφυπουργός υπογραμμίζοντας πως: «Τα νοσοκομεία σαφώς και μπορούν να δουλέψουν ικανοποιητικά με λιγότερους πόρους. Υπάρχουν απτά παραδείγματα εξοικονόμησης χρημάτων με ταυτόχρονη βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών . Ο Άγιος Σάββας ή το νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα Γιάννενα, τα κατάφεραν χωρίς επίπτωση στη νοσηλεία των ασθενών».

Η υφυπουργός Υγείας τονίζει πως «Για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και όχι επιλεκτικά χατίρια. Πρέπει η όποια νομοθετική ρύθμιση να είναι ξεκάθαρη και να μην ενέχει τη διαπλοκή. Οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών αρνούνταν σθεναρά να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διαρθρωτική αλλαγή καταλήγοντας σε φοροεισπρακτικά μέτρα και αποδίδοντας τα “κακά μέτρα” στους Ευρωπαίους εταίρους».

Όσον αφορά στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης λέει πως δεν αποτελεί πείραμα αλλά μια αδήριτη ανάγκη, ομολογώντας πως «Υπάρχει και διαιτητής. Αμφιβάλλω αν θα ήταν βιώσιμη μια τέτοια κυβέρνηση χωρίς διαιτησία».

Ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα αναλάμβανε ξανά αυτή τη θέση η υφυπουργός απάντησε πως: «Ναι, υπό έναν όρο. Να έχω πλήρεις αρμοδιότητες. Ο νοών νοείτω…».

Ολοκληρώνοντας η Φωτεινή Σκοπούλη παίρνει θέση και για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ως «ευκαιριακό μόρφωμα που ακροβατεί μεταξύ συναισθηματισμού και αντιλήψεων των περασμένων δεκαετιών. Ελπίζω να μη διαλύσει την Ελλάδα, όπως έχει διαπράξει αντιστοίχως το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με τους χαρισματικούς ηγέτες του».

Keywords
Τυχαία Θέματα