INYE, ΕΝΑ TABLET ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Ο υπολογιστής ταμπλέτα Encipher Inye που σχεδίασε για την αφρικανική αγορά ο Νιγηριανός Σαχίντ Αντεπόγιου κοστίζει 288 ευρώ (στη μισή τιμή ενός iPad) είναι το γκάτζετ που αναμένεται να κατακτήσει την μαύρη ήπειρο. Γιατί όχι και όλο τον κόσμο;

Το Inye («Ένα», στη διάλεκτο Ιγκάλα της Νιγηρίας) διαθέτει το λειτουργικό της Google για tablets και smartphones, Android.

Η συσκευή στοχεύει στη νιγηριανή αγορά, με τον Σαχίντ Αντεπόγιου να ποντάρει σε συμβόλαια με την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει μια τέτοια ταμπλέτα σε κάθε κυβερνητική υπηρεσία, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο BBC. «Πρόκειται για μία φορητή διαδικτυακή συσκευή. Δίνει πρόσβαση στο Ίντερνετ, επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων και την παρακολούθηση ταινιών».

Το Inye υποστηρίζεται με εφαρμογές από τοπικούς developers, οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι στις συνθήκες, τις ανάγκες και τα δεδομένα της Αφρικής. Η ανακοίνωσή του είχε γίνει στις 8 Μαΐου του 2010. Το Inye έχει επεξεργαστή Telechips Tcc8902 ARM 11 στα 800Mhz, με μνήμη 512 ΜΒ και αποθηκευτικό χώρο 16GB, κάμερα 1,3 megapixels και οθόνη 8 ιντσών. Τα πρώτα κομμάτια κατασκευάστηκαν στην Κίνα, ενώ κυκλοφόρησε μία δεύτερη ανανεωμένη βερσιόν πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα