Mάχη στο ΣτΕ για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους

16:19 5/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Την προσφυγή υποστηρίζουν ακόμη ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ενώ παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι παραβιάζονται σειρά συνταγματικών διατάξεων .Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς κ κυβέρνησης δεν επέλεξε μια άλλη περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη από ότι η περιοχή του Βοτανικού για την κατασκευή του Τεμένους,

ενώ όπως λένε θα έπρεπε να είχε εκδοθεί προεδρικό διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση , όπως στην προκειμένη΄περίπτωση. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους μάλιστα υποστήριξαν ότι η ίδρυση Τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας, ενώ τίθεται εθνικό θέμα. Από την πλευρά του ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους. Ο χώρος που επιλέγει για την ανέγερση του Τεμένους χαρακτηρίστηκε ως πλέον κατάλληλο από το κράτος, καθώς γύρω γύρω δεν υπάρχουν κατοικίες, παρά μόνο εμπορικά-επιχειρηματικά συγκροτήματα.

Οι ανώτατοι δικαστές αφού άκουσαν τα επιχειρήματα όλων των πλευρών επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους

Keywords
Τυχαία Θέματα