O Kεδίκογλου αδειάζει Αλογοσκούφη

08:56 5/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Τροφή σε όσους θεωρούν ότι πίσω από τη αντιπαράθεση του Γιάννη Στουρνάρα με τους γαλάζιους βουλευτές, κυρίως καραμανλικών αισθημάτων, υποκρύπτεται ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ Σαμαρικών και Καραμανλικών έδωσε η χθεσινή δήλωση του κ. Σίμου Κεδίκογλου που πέρασε στα… ψιλά.

Προσκεκλημένος του Σκάι και ερωτηθείς για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε με νόημα ότι ο Κ. Καραμανλής στις 7 Ιανουαρίου του 2009 προχώρησε σε αλλαγές του οικονομικού επιτελείου

διότι «προφανώς θα έκρινε ότι είχαν υπάρξει αστοχίες». Η δήλωση Κεδίκογλου, η οποία συνοδεύθηκε από παραδοχή του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, έστω κι αν τον απέδωσε εν μέρει και στη συσσώρευση δανείων που διαχρονικά είχε λάβει η Ελλάδα, προκάλεσε εκνευρισμό στους «καραμανλικούς» βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων αναμένεται να συνεχίσουν να βάλλουν εναντίον του Γ. Στουρνάρα.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο, ενώ στελέχη του σαμαρικού μπλοκ αποδίδουν τον κύκλο των επιθέσεων σε μία προσπάθεια να… ελεγχθεί η πορεία του κ. Σαμαρά, ο οποίος θεωρούν ότι έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μπορεί να διαμορφώσει, κατ’ επιλογήν, τις εξελίξεις. Προς τούτο, «δείχνουν» ότι τα βέλη προς τον Στουρνάρα προέρχονται είτε από στελέχη του καραμανλικού κλίματος (Σπηλιωτόπουλος, Παυλόπουλος, Στυλιανίδης, Αντώναρος, Μιχελάκης), είτε από «μητσοτακικούς» (Ντόρα Μπακογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Νικ. Κακλαμάνης) που διαπιστώνουν ότι το πολιτικό παιχνίδι παίζεται πλέον εκτός της σφαίρας της δικής τους επιρροής.

Στον αντίποδα, πάντως, και παρά τις πολιτικές ερμηνείες, η κριτική περί υπερφορολόγησης που ασκείται στον Υπουργό Οικονομίας και δι αυτού στην κυβέρνηση έχει προφανή αντικειμενική βάση, στοιχείο που δεν παραγνωρίζουν οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά. Οι ίδιοι δεν αγνοούν πώς με το ήδη επιβαρυμένο κλίμα, η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει δύσκολα μέτρα από τη Βουλή, με δεδομένη άλλωστε την τάση αποστασιοποίησης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολη απ’ όσο μέχρι σήμερα.

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα