O Ελευθέριος Βενιζέλος στο El. Venizelos

Η ανανεωμένη έκθεση, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο, πραγματοποιείται ύστερα από συνεργασία του Αερολιμένα Αθηνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης. Στον χώρο της έκθεσης, ένα σύστημα έξι ενοποιημένων οθονών προβάλλει την οικία-μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στη Χαλέπα

Χανίων, περιγράφοντας χρονολογικά την πολιτική σταδιοδρομία του Κρητικού πολιτικού. Παράλληλα, αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο προσλαμβάνεται η εικόνα του σήμερα, ενώ παρουσιάζεται και η δράση του Ιδρύματος.

Με τη χρήση της διαδραστικής διεπιφάνειας (interface), ο επισκέπτης μπορεί να αλλάξει την προβολή της εκάστοτε περιόδου και να προβάλει αλληλουχία περισσότερων πληροφοριών, με λεπτομέρειες, εικόνες αρχειακού υλικού και κείμενο. Στο πλαίσιο της ανανεωμένης έκθεσης, παρουσιάζεται επίσης επιλογή δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ενώ παράλληλα «αποδίδεται φόρος τιμής στον μεγάλο πολιτικό άνδρα, ο οποίος κατά την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του ίδρυσε το υπουργείο και την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υπήρξε ο πρώτος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας του ελληνικού κράτους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής και επίτιμο πρόεδρο του Ιδρύματος, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα