SEAT LEON ST, ένα ευέλικτο και κομψό estate

Η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάζει σήμερα επίσημα την estate έκδοση του νέου Leon. Το SEAT LEON ST αποτελεί ένα στρατηγικό μοντέλο για τη διεύρυνση της οικογένειας LEON που θα συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων της SEAT στην κατηγορία των οικογενειακών αυτοκινήτων

καθώς και σε επίπεδο fleet πωλήσεων. Το νέο LEON ST θα αρχίσει να διατίθεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2014. Με το νέο αυτό λανσάρισμα η οικογένεια LEON ολοκληρώνεται μετά την παρουσίαση την πεντάθυρης και τρίθυρης έκδοσης.

Όπως συμβαίνει και με την πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση του μοντέλου, η estate έκδοση του LEOΝ θα κατασκευάζεται στην μονάδα παραγωγής στο Martorell (Βαρκελώνη), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MQB του Volkswagen Group. Το τρίτο μέλος της οικογένειας LEON συνδυάζει την δυναμική και νεανική σχεδίαση καθώς και τα σπόρ χαρακτηριστικά με την εξαιρετική ευελιξία. Το LEON ST έχει 4.535mm μήκος και χωρητικότητα αποσκευών 587 λίτρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.470 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Κινητήρες

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η SEAT παρουσίασε κινητήρες που ξεχωρίζουν για τον οικολογικό τους χαρακτήρα, το χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Το LEON 1.6 TDI CR Ecomotive καταναλώνει μόλις 3.2 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα με εκπομπές CO2 85g/km. Η έκδοση αυτή του LEON με κινητήρα 1.6 TDI που αποδίδει ισχύ 110 hp και ροπή 250 Nm, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 197 χλμ την ώρα. Επίσης με το επιπρόσθετο πλεονέκτημα της χαμηλής κατανάλωσης, προσφέρει 1.500 χιλιόμετρα αυτονομίας πριν από τον ανεφοδιασμό. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε το νέο Leon 1.4 TGI με φυσικό αέριο (CNG). O 1.4 TSI κινητήρας αποδίδει 110 hp και μέγιστη ροπή 200 Nm στις 1.500 rpm. Με πολύ χαμηλά νούμερα κατανάλωσης και με δεδομένη τη χαμηλότερη τιμή του CNG σαν καύσιμο, είναι ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα στην αγορά αφού προσφέρει στην κίνηση με CNG, ένα φάσμα 400 χιλιομέτρων με κατανάλωση 3,5 kg φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 94g/km. Ο κινητήρας βενζίνης προσφέρει μία πρόσθετη αυτονομία 900 χιλιομέτρων, που συνδυαστικά καταλήγει σε 1.300 χιλιόμετρα συνολική αυτονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα