ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΪΒΙΚ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Εάν κηρυχθεί ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ παράφρων, θα στερηθεί του δικαιώματός του, να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του, που δεν είναι άλλη από τη δολοφονία συνολικά 77 ανθρώπων, στο Όσλο, το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό υποστήριξε ο συνήγορος του μακελάρη του Όσλο, Γκέιρ Λίπεσταντ, κατά την τελική αγόρευσή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πελάτης του διέπραξε τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. «Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτής το αποδεικνύουν», τόνισε

«Ο

κατηγορούμενος δήλωσε πως έχει πολιτικά κίνητρα. Αν τον κηρύξουμε άρρωστο (παράφρονα), τού στερούμε το ανθρώπινο δικαίωμα να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του», επισήμανε ο Λίπεσταντ.

Ο 33χρονος Μπράιβικ κατηγορείται για τη δολοφονία συνολικά 77 ανθρώπων στο Οσλο και στο γειτονικό νησί Ουτόγια–οι περισσότεροι έφηβοι, μέλη της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο ακροατήριο σήμερα, βρίσκεται ο Εσκιλ Πέντερσεν, πρόεδρος της Νεολαίας (AUF), αλλά και πέντε εκπρόσωποι των οικογενειών των θυμάτων και των επιζώντων που θα μπορέσουν σήμερα στο τέλος της διαδικασίας να κάνουν δηλώσεις ενώπιον του δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα