ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗ «ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Ο απερχόμενος υπουργός Χρήστος Κίτας δήλωσε πικραμένος που δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα προβλήματα της υγείας και ο νέος Ανδρέας Λυκουρέντζος ότι τα έργο που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση θα είναι μεγαλύτερο από τα λόγια της…

Με αίσθημα πικρίας αποχώρησε ο πρώην υπουργός Υγείας Χρήστος Κίτας, καθώς δεν πέτυχε -όπως ανέφερε- να εξαλείψει τα φαινόμενα ταλαιπωρίας ασθενών και ασφαλισμένων. «Φεύγω με πίκρα έστω κι αν ξέρω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας αυστηρότατη αυτοκριτική για την ύπαρξη ουρών έξω από τα φαρμακεία,

όπως και για τους ασθενείς που περιμένουν να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα φάρμακά τους ή που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για το χειρουργείο. «Είναι κάτι που δεν μπορώ να υποφέρω» είπε και ευχήθηκε καλό κουράγιο στη νέα ηγεσία, καλώντας την να βρει λύσεις στα προβλήματα.

Αυστηρό μήνυμα απέστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο νέος υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα να συγκροτούν την πολιτική ζωής της χώρας πρέπει να τα ξεχάσουμε», προσθέτοντας πως ούτε η συνδικαλιστική ηγεσία μπορεί να διεκδικεί εκτός πλαισίου ούτε οι πολίτες να ασκούν ισοπεδωτική κριτική. «Κάθε αφετηρία είναι μεγάλη πρόκληση ιδιέταιρα όταν τα προβλήματα είναι πιεστικά, όπως στην παρούσα φάση», προσθέτοντας ότι έχει πλήρη συναίσθηση των των μεγάλων ευθυνών. Κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί σκληρά τονίζοντας: «και στο τέλος της διαδρομής να είμαστε περήφανοι ότι τα έργα ήταν περισσότερα από τα λόγια».

Συγκινημένος έπειτα από την επιστροφή του μετά από 2,5 χρόνια στο υπουργείο εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενώ από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη ξεκαθάρισε ότι πρέπει να μπουν κανόνες ώστε να σταματήσουν οι ατασθαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα